VESTI     27.08.2019.

Povratak sa odmora – kako se vratiti u normalu?

Period godišnjih odmora se polako bliži kraju i potrebno je vratiti se u normalnom funkcionisanju. Kada vas posle puta sačekaju neplaćeni računi, nepročitani mejlovi i brdo posla, dali biste sve za još makar par sati mira. Međutim, obaveze vas svakako čekaju, pa je najbolje da odmah prionete na posao!

Raspakujte kofer odmah!

Čim dođete sa puta raspakujte sve stvari. Kozmetiku i šminku vratite na svoje mesto, a garderobu odmah stavite u veš mašinu. Sigurni smo da vam posle odmora nije baš do toga, ali verujte da će vam mnogo značiti. U suprotnom, danima nakon odmora će vam se po kući vući kofer i prljava garderoba, a to svakako ne želite.

Osvežite kuću

Pre polaska na put potrudite se da celu kuću raspremite kako vas ne bi sačekao haos kada se vratite. Ali koliko god sredite, uvek morate malo osvežiti svoj dom. Otvorite prozore, prebrišite prašinu, sredite podove, poprskajte osveživač. Na taj način ćete osvežiti svoju kuću i sigurno ćete se bolje osećati u njoj!

Vratite se u uobičajenu rutinu spavanja i ishrane

Na odmoru ste sigurno dali sebi oduška i ostajali u krevetu duže nego inače. Takođe ste i želeli da isprobate što raznovrsniju hranu i specijalitete mesta gde ste letovali. Zato, čim dođete se puta trudite se da se što pre vratite u svoju uobičajenu rutinu. Ujutru ustajte kao što ste ranije navikli i hranite se onako kako to inače radite i kako je vaš organizam navikao. Ukoliko se sa odmora vratite otečeni ili imate problema sa zadržavanjem vode u organizmu, onda je detoks posle odmora prava stvar za vas!

Napravite plan

Sve svoje obaveze upišite u planer i napravite plan njihovog izvršavanja. Najbolje je to uraditi odmah nakon puta, kako biste imali jasan uvid u ono što vas čeka.

Provedite dan sa bitnim ljudima

Kako biste lakše preživeli dan nakon odmora, koji je uglavnom depresivan i siv, okupite porodicu i prijatelje i provedite dan zajedno. To će vas sigurno oraspoložiti i uticati na to da dani nakon odmora ne budu baš toliko teški!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ