LICE     03.09.2019.

PRAJMER – Zašto je važan i kako izabrati odgovarajući?

Tajna savršenog tena nije samo u dobrom puderu. Čak i najkvalitetniji puder na koži bez podloge može izgledati loše. Samo jedan proizvod može značajno poboljšati izgled kože, a to je prajmer!

Šta je prajmer i zašto je važno koristiti ga?

Prajmer je, najjednostavnije rečeno, baza, odnosno podloga za šminku. Nanosi se nakon hidratantne kreme, a pre tečnog pudera. Nanosite malu količinu i ravnomerno ga rasporedite po licu.

Svrha prajmera jeste da popuni pore, bore i pripremi kožu za šminku. U zavisnosti od vrste, prajmer može da matira kožu ili omogući blistav i svež izgled. Prajmer je jedan dodatni korak u šminkanju koji vam oduzima malo vremena, a znatno će promeniti izgled kože, zato ga nemojte preskakati.

Kako izabrati odgovarajući prajmer?

Pri izboru prajmera prvo treba uzeti u obzir tip kože. Ukoliko je vaša koža po tipu masna, onda birajte prajmer koji će je matirati i popuniti proširene pore. Suprotno, ako vam je koža suva, neka vaš izbor bude prajmer koji će vam dodatno hidrirati kožu. Kako bi vam ten izgledao blistavo i sveže, možete koristiti prajmer koji sadrži sitne šljokice, koje će se blago videti ispod pudera.

Na tržištu možete pronaći više različitih vrsta baza – od strukture gela, kreme, seruma, do silikonske teksture. Tako da možete, shodno potrebama vaše kože, izabrati odgovarajući!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ