VESTI     02.10.2020.

Praktični saveti za selidbu

Selidba važi za jedan od najstresnijih događaja i to s razlogom, pa verujemo da bi vam bili korisni praktični saveti za selidbu! Upravo smo vam to danas pripremili. Tako da, ukoliko se upravo nalazite u toj fazi, pogledajte koji praktični saveti za selidbu će vam je značajno olakšati!

Izbaciti sve nepotrebno

Pre nego što se upustite u ceo proces selidbe veoma je važno da prvo vidite čime raspolažete. Sve one nepotrebne stvari koje vam eto tako stoje po nekim kutijama i ćoškovima, a zaista vam nisu neophodne, odmah izbacite. Nema poente da ih samo preselite na neko drugo mesto, gde će takođe biti beskorisne.

Pokloniti i prodati

Sve stvari koje vam nisu potrebne najbolje je da poklonite ili prodate. Ako se selite u nov dom za koji ćete kupiti nov nameštaj, a vaš je još uvek u dobrom stanju, možete ga prodati ili, još bolje, pokloniti nekome kome će biti koristan. Isto važi i za garderobu. Nekome će to veoma značiti, a vi ćete se osloboditi viška nepotrebnih stvari.

Vreće i kutije

Sve što treba da sa jedne lokacije preselite na drugu pakujte u vreće kutije. Posuđe i lomljive predmete spakujte u kutije i o njima posebno vodite računa. Kada je garderoba u pitanju sve što možete spakujte u vreće ili kese, jer ćete tako uštedeti na prostoru.

Vodite računa o bitnim stvarima

Prilikom pakovanja posebno obratite pažnju na bitne stvari koje ne smete zagubiti. Dobro pamtite gde ste stavili dokumenta i druge važne stvari. 

Agencije za selidbu

Ako imate baš puno nameštaja i stvari koje treba preseliti sa jedne lokacije na drugu, možda je najbolja opcija da to prepustite nekom drugom. Postoje brojne agencije koje se upravo bave selidbama. Možete njih angažovati da vam sve presele pomoću kamiona, kako se ne biste mučili automobilom. To će vam se definitivno mnogo više isplatiti i brže će sve biti gotovo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ