INTERVJU     05.07.2022.

“PRAVI SAM EMOTIVAC”: Anđelka Tomašević otkrila svoju tajnu uspeha i sve o novom BIZNISU, intervju

Zanosna bakarna kosa i zelene oči su prva asocijacija na prelepu Anđelku Tomašević. Anđelka svojim autentičnom izledom oplemenjuje gde god da se pojavi, bilo na modnoj sceni, reklami ili fotografiji na Instagramu.

Anđelka nam je oktrila tajnu svoje zanosne kose, kao i kada se javila ideja za pokretanje sopstvenog brenda.

Koja je tajna zdrave i lepe kose Anđelke Tomašević?

Mogu slobodno da kažem da je moja kosa već na neki način postala moj zaštitni znak. Sve što znam o nezi kose sam naučila kroz lično iskustvo, isprobavajući razne proizvode zbog prirode svog posla. Zbog toga sam želela da brend u koji sam zaista prenela svo svoje iskustvo i znanje, na neki način bude vezan za mene, a da opet može da postoji i razvija se samostalno. Angie je za to bio prvi i najbolji izbor. Redovno mazanje ulja, šišanje, oganska kozmetika, sve po malo i magija je tu. Kada kažem magija mslim na Angie product.

Da li lepota ima cenu?

Za mene lično fizička lepota i privlačnost sadržani su u balansu, u tome ko kako sebe nosi, kako se odnosi prema prirodnim datostima, koliko prihvata svoje mane, koliko dozvoljava da ono unutrašnje zrači spolja, koliko ima sigurnosti i samopouzdanja, hrabrosti i čestitosti. Te osobine se itekako vide i spolja. Umeće gledanja i sagledavanja se usavršava sa godinama. Oni koji potpadaju pod ono što Spinoza naziva tužne strasti (gnev, ljutnja, nipodaštavanje, ruganje, zavist) i ko je slab pred porocima, autoritetima, trendovima i ostalim ispruženim kažiprstima ne mogu mi biti lepi.

Da li lepota uz sebe donosi i predrasude?

Naravno da donosi. Ali za to nije kriv onaj ko je lep zar ne?! Tako da ne bih mnogo pisala o tome. Film Malena ko je odgledao lepo sve objašnjava. Uvek će  biti predrasuda, ali od nas zavisi kako ćemo se nositi sa istim. Tačnije ne nositi, ali sve to kao što sam rekla ide sa godinama, nije lako, naročito ne mladim devojkama. A mislim da trenutno živimo u najgorem vremenu kad je to u pitanju.

Šta je tvoj pokretač?

Ljubav. Strast. Dobri ljudi. Za mene su svi ljudi koji me inspirišu pokretači. Nekako smo se mi navikli, kada kažemo ljubav je pokretač, da uvek prvo samo pomislimo na emotivnog partnera, što jeste jako važno i lepo ali nije on valjda jedina osoba oko vas koja vas pokreće. U svemu mora da se nalazi inspiracija jer zaista jeste neiscrpna i greh je ne koristiti je. Trenutno ako me pitate jeste posao najveci pokretač, ali ne i jedini.

Koliko često plačeš?

 Ufff. Jako često. Ja sam račica i pravi sam emotivac. Ranije sam se stidela da plačem pred drugima, pa sam to u sebi onako duboko sakrivala. A sada sam shvatila koliko su suze ustvari lekovite. Kada god osetim težinu na duši ja se sita isplačem. Obrišem suze, podignem  glavu i idemo dalje.

Šta je podstaklo ideju da osnuješ sopstveni brend?

Oduvek sam bila znatiželjno dete. Ali kada sam već bila u nekim tinjdžerskim godinama, nikada me nešto odeća nije zanimala, uvek isključivo samo kozmetika. I znala sam da ću nekada imati priliku da radim nešto vezano za to, ali Angie product i celu liniju koju planiram da proširim bilo je samo pitanje vremena. Uživam da radim sa tehnolozima, da učestvujem u stvaranju, da prosto imim proizvod koji ce pomoći ljudima, koji će izgledati onako kao ja zamisljam, kao iz neke bajke. Nije hir, nije ideja od dva dana. Zamišaljm kroz par godina Angie product kao vodeću kozmetičku kuću na našim prostorima a i šire. Jer ja kad stanem iza nečega to mora da valja.

Koliko je teško biti žena preduzetnica u Srbiji?

Mislim da je generalno teško biti preduzetnik. Nevezano od pola. Ja sam bukvalno ušla u vodu sa ajkulama. I neka sam, jer što je teže – više se borim,  ja sam takav tip osobe. Mlada sam, uvek se vodim time, kada ako ne sada. Da, postoje prepreke, milion njih, sada kada bih nabrajala, pitali biste me, da li sam normalna što se uopšte upuštam u ovo, ali kad nešto volite vidite samo viziju i cilj. Vidim Angie product.

Gde pronalaziš inspiraciju za svoj stil?

Inspiraciju pronalazim na Instagramu, morala sam ovo da kažem, ali zaista toliko toga nam je dostupno sada, da prosto svuda nam izlazi neka inspiracija. Ja, na primer, pratim vintage grupe sa tim cvetnim haljinama, sandalicama. Obožavam taj stari engleski izgled, tako da nekako mogu da kažem, da sam, ajde tako lajički da se izrazim u tom fazonu.

Tvoj moto?

Ono što se događa u tebi je daleko važnije od onoga što se događa tebi.

Ako nikada ne probaš, nikada nećeš znati.

Iiii poslednja, ona koju nam mame redovno ponavljaju…..sve se može kad se hoće.

Šta bi poručila našim čitaocima?

Slušajte sebe, svoju intuiciju, samo napred i good vibes only! I da tajna zdrave kose Meghan Markle jeste Angie product. Verujte mi. Probajte pa javite utiske.

Izvor fotografija: Screenshoot Instagram @andjelka.tomasevic

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ