HOROSKOP     07.06.2024.

PRECIZNIJI TEST LIČNOSTI OD OVOG NE POSTOJI: Odgovori na ova pitanja otkrivaju DO DETALJA vaš karakter

Majers-Brigsov test ličnosti je kreiran tokom Drugog svetskog rata i koristio se u procenama ličnosti pre zapošljavanja. Mnoge kompanije ga i danas koriste kada biraju kandidate za radna mesta.

Smatra se da je ovo jedan od najpreciznijih testova ličnosti, a kratka verzija ovog testa može otkriti puno o vašem karakteru i životu, piše Lovesensa.

Odgovorite iskreno na sledeća 4 pitanja! Ispred svakog pitanja nalazi se jedno slovo koje treba da zapišete. Kada odgovorite na sva pitanja dobićete četiri slova, to je vaš rezultat:

1. Potpuno ste iscrpljeni, nedelja je bila duga i ne najuspešnija. Kako ćete provesti vikend?

  • E- Pozvaću prijatelje, da saznam kakvi su im planovi. Čuo sam da se otvara novi restoran / puštena je urnebesna komedija / kuglaćemo se. Moramo svi zajedno izaći.
  • I- Isključujem telefon Ne uželim da me niko uznemirava, ostajem kod kuće. Uključiću novu epizodu omiljene serije, složiti slagalicu, leći u kadu i čitati knjigu.

2. Koji od ova dva opisa vam najviše odgovara?

  • S- Najvažnije mi je šta se dešava ovde i sada. Polazim od stvarnog stanja stvari, obraćam pažnju na detalje.
  • N- Činjenice su dosadne. Volim da sanjam i pišem scenarije budućih događaja. Više se oslanjam na intuiciju nego na podatke.

3. Kompanija koja je konkurent vašem poslodavcu pokušava da vas prevari. U dilemi ste: tamo plaćaju mnogo više, ali ovde je odlična ekipa, a šef odeljenja je nagovestio da vas preporučuje menadžmentu pre odlaska u penziju. Kako ćete doneti odluku?

  • T- Proučiću sve dostupne informacije o konkurentskoj kompaniji, konsultovati se sa HR menadžerom kojeg poznajem i nacrtati tabelu prednosti i nedostataka. U takvim slučajevima važno je sve trezveno proceniti i odmeriti.
  • F- Slušaću svoja osećanja. Uvek pokušavam da pratim svoje srce.

4. Ostalo je još dve nedelje do venčanja vaših bliskih prijatelja. Kako se spremate?

  • J- Već pre mesec dana odabrala sam saksofonistu koji će izvesti splet pesama iz naših školskih godina/sastaviću prezentaciju od fotografija para od trenutka kada su se upoznali / napisaću pesmu / ispeglala sam već odelo / zakazala šminku i frizuru . Više volim da sam potpuno opremljen.
  • P- Zašto se pripremati? Zabavljaću se i uživati, a zdravicu ću improvizovati, od srca. Sve najbolje stvari se dešavaju spontano.

Spojite svoja slova i pročitajte rezultat – evo koji ste tip ličnosti:

ESTJ – MENADŽER

Praktičan i dosledan, voli red u svemu, planiranje i organizovanje. Ali najviše od svega – da ubede druge da su u pravu i ubede ih u sopstveno gledište. Trezveno gleda na život i veruje, pre svega, činjenicama. Otvoren za komunikaciju, nova poznanstva i bučne kompanije. Ne zaboravlja da se brine o voljenima i zna kako da pokaže svoju ljubav.

ENTJ – KOMANDANT

Za ove ljude je život borba i ekstrem. Tako upoznaje druge i sebe. Smeli i avanturistički, lako se inspirišu i počinju nešto novo. Istovremeno, adekvatno procenjuje svoje sposobnosti – i snage i slabosti. Suptilno osećaju trendove, otvoreni za sveže ideje. Misle pozitivno. Vole sport i sve što je sa njim povezano.

ESFJ – NASTAVNIK

Dobro se slažu sa ljudima, oni su duša svake kompanije. Pažljivi i uvek spremni da pomognu, čak i ako moraju da žrtvujete sopstvene interese zarad druge osobe. Istovremeno, veoma su nezavisni u svojim poslovima i, po pravilu, sve postižu bez pomoći spolja. Od rodbine očekuju samo emocionalnu podršku.

ESTP – MARŠAL

Nastoji da postigne svoj cilj po svaku cenu, čak i ako pređe određene granice. Pridržava se jasnog plana akcije, ne toleriše potčinjavanje i kompromis. Rođeni borac, okretan, ali sabran. U stanju da objektivno proceni čak i najstresniju situaciju i da brzo reaguje.

ENFJ – UČITELJ

Emotivan, elokventan, sa ekspresivnim izrazima lica i razvijenim gestovima. Razume i prenosi emocije drugih ljudi, uhvati i najmanju neiskrenost. Zaljubljeni, nepoverljivi i ljubomorni. Često je spreman za određene događaje, imajući sposobnost da ih unapred predvidi.

Izvor Sensa

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ