VESTI     25.05.2021.

PREDLAŽEMO: Četiri posla koja možete raditi od kuće

Verovatno vam je nekada padalo na pamet, da li postoji neki posao koji biste mogli da radite, iz svoje omiljene fotelje, uz kafu, laptop, a da opet imate dobru zaradu.

Kako je danas tehnologija napredovala, online sajtovi, društvene mreže i ostalo, klasičnom poslu, koji ima tačno radno vreme, javljaju se alternative. Sve više uzimaju maha poslovi od kuće, koji mogu s ponosom da se pohvale popularnošću, koju kupe iz dana u dan.

Mi vam predstavljamo neke od poslova, koji su se pokazali kao najprofitabilniji, a naravno, obavljaju se ‘iz fotelje’.

  1. Računovođa. Iako deluje kao tipičan kancelarijski posao, pa zašto tu kancelariju ne biste napravile i kod kuće? Sve što vam je potrebno jesu, laptop, sertifikat, ali i ono najbitnije- klijenti. Jer, od broja klijenata i vaše stručnosti zavisi koliki ćete prihod imati.
  2. Programer. Ubedljivo, u poslednje vreme, je najveća potražnja za ovom profesijom. Postoje čak i kursevi za programere. Kao što znate, potrebno je da ovladate znanjima i praksom u ovoj sferi, a zatim da nabavite dobar računar i internet konekciju. Možete biti zaposleni u nekoj firmi naprimer, ali ako ne  želite da stanujete u nekoj stranoj zemlji da biste obavljali ovaj posao, komotno to možete činiti iz svoje kuće. Znate i same kolika je plata programera u Srbiji, a tek daleko veća u inostranstvu.
  3. Prevodilac. Poznavanje engleskom jezika u današnjem svetu se smatra skoro pa nužnim, pogotovo ako ste u ovoj profesiji, pa koji god jezik pored engleskog da prevodite. Ipak, ako ste početnik, ili srednje ovladavate engleskim, teško da se možete ostvariti u ovoj sferi posla. Ali, ako dobo vladate gramatikom, govorom, razumevanjem, velike su šanse da uspete. Pogotovo što vam se može desiti da prevodite stručne tekstove, razne cele sajtove. A, tu možete veliku svotu novca da zaradite. I, kao što već znate, da, možete to od kuće!
  4. Administrator društvenih mreža. Potrebno je da dobro poznajete način na koji funnkcionišu društvene mreže, da vodite, naprimer, fan stranu neke firme, ostvarujete pouzdane i bliske odnose sa ljudima, tj. klijentima i kupcima. Honorar za vođenje kampanje na Fejsbuku, može vam doneti određenu količinu novca, prilično zadovoljavajuću. A, ovaj posao možete savladati na mesečnim kursevima.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ