KULTURA     11.05.2019.

Premijera filma o večitom dečaku Vladi Divljanu – „NEBESKA TEMA“

Sinoć je, baš na njegov rođendan, premijerno prikazan film o nezaboravnom Vladi Divljanu – „Nebeska tema“.  Reč je o filmu scenariste i reditelja Mladena Matičevića, koji je dugometražni dokumentarni  film sa elementima igranog filma. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan, odnosno, srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan, romantičan. U bioskopima se očekuje od 16.maja!

Ono što je posebno interesantno jeste što su najznačajniji autori sa EX-YU prostora snimili nove verzije pesama Vlade Divljana i time ukazali posebnu čast legendi pop i rock muzičke scene. Posebna je i količina ljubavi prema Divljanu i njegovim delima kojom odiše čitav film, a koja je pratila kako snimanje tako i samu premijeru.

U filmu, između ostalih, učestvuje dvadesetak najslavnijih rok muzičara sa teritorije bivše Jugoslavije, koji su bez pogovora pristali da daju svoj doprinos.

Neki od njih su: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.


U trajanju od skoro dva sata, kroz ovaj film saznaćete brojne detalje iz Vladinog privatnog i poslovnog života. Počevši od najranijeg detinjstva provedenog sa Svetozarom Cvetkovićem, kroz školske dane i prve bendove, vrhunca sa Idolima, projekata sa Giletom, pijanistom Aleksandrom Šandorovim i na kraju Ljetnim kino bendom, ovaj film vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim i vratiće vas u neka ranija vremena, ostavljajući u vama ljubav kojom je protkan.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ