TELO     10.09.2020.

Preskakanje vijače – Sjajan kardio trening i za žene i za muškarce!

Da li ste znali da preskakanje vijače petnaest do dvadeset minuta dnevno može sagoreti više kalorija i biti efikasnije od trčanja? Ova zanimljiva dečija igra zapravo je izuzetno ozbiljna vežba za mišiće celog tela. Benefita ima mnogo, a sigurni smo i da će biti dovoljni da već od danas preskakanje vijače postane vaša svakodnevna rutina!

Jednostavna, a veoma efikasna vežba

Preskakanje vijače je jednostavna vežba koju smo svi barem jednom isprobali. Sagoreva izuzetno veliki broj kalorija, čak i do 300 kalorija za 15 minuta. To je svrstava u jednu od najboljih kardio vežbi! Zanimljivija je, a i efikasnija od trčanja. 

Preskakanje vijače aktivira mišiće celog tela

Tokom preskakanja vijače aktivira se celo telo – jačaju se ramena, ruke i stomak i zatežu mišići donjeg dela tela. Sjajno je za održavanje fizičke kondicije i pozitivno utiče na stanje čitavog organizma.

Pored toga što jača mišiće čitavog tela, smanjuje i mogućnost povreda, poboljšava stabilnost i ravnotežu, poboljšava kardiovaskularnu i mišićnu izdržljivost.

Pristupačnost

Ovaj vid kardio treninga ne zahteva skupa ulaganja, jer su vijače izuzetno pristupačne. A još jedna sjajna stvar je što je možete poneti svuda sa sobom i vežbati bilo kad i bilo gde!

Preskakanje vijače: Još neki benefiti

Ono što je svakoj ženi sigurno važno preskakanje vijače pomaže pri regulisanu telesne težine. Efikasno utiče na topljenje masnih naslaga, kao i celulita. Uz redovno praktikovanje možete značajno smanjiti celutit i imati zategnute, izvajane noge!

Postepeno povećajte intenzitet treninga

Ako tek počinjete sa preskakanjem vijače nemojte se odmah preopteretiti, već krenite polako. Pogotovu ako niste u kondiciji, sigurno nećete uspeti da preskačete odjednom deset minuta. Zato krenite po dva do tri minuta, sa pauzama od minut između, pa postepeno povećavajte vreme.  Kada dostignete nivo da deset minuta možete preskakati bez pauze, možete ponoviti seriju dva do tri puta

Pročitajte i dvanaest razloga da počnete sa preskakanjem vijače još danas!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ