ARHITEKTURA I ENTERIJER     12.04.2020.

Preuredite spavaću sobu uz ove trikove

Kada imamo više vremena nekima svašta, a nekima baš ništa ne pada na pamet. Postoje dani kada se jedva ustane iz kreveta,  a već sutradan mogli  bismo da menjamo svet. Nadamo se da ste drugog raspoloženja, ali ne morate menjati svet. Promenite okruženje, odnosno oživite vašu spavaću sobu!

Prvo raspremanje spavaće sobe, pa tek onda detalji!

Da li ste čuli za energetsko čišćenje?

U svakoj prostoriji u kući ili stanu postoji posebna energija. Zato je važno kakva je energija prostora u kome spavamo ili radimo, jer tamo provodimo dosta vremena. Pre energetskog čišćenja, preporučuje se fizičko čišćenje prostora.

  • Sobu očistite od svih  stvari koje već dugo ne korisite. Poklonite ih nekome. Kada sklonite nepotrebne stvari, videćete kolikim prostorom raspolažete. 
  • Kupite ili napravite mirišljavu sveću, mada u skladu sa situacijom bolje da je napravite. Staru sveće istopite, u smesu dodajte pola voštane boje, na primer crvenu ili žutu i nekoliko kapi etiričnog ulje. Sipajte sve to u teglicu i ubacite fitilj.
  • Ako imate neki ram za slike, izvadite staklo i ostavite samo okvir. Zalepite pozadi kanap i na to kačite slike štipljakama.
  • Na vrata od sobe stavite kuke neobičnih oblika za gardarobu ili torbe.  

Biljke u spavaćoj sobi

Biljke u sobi  poboljšavaju miris prostora, a pored toga utiču na raspoloženje  i smanjenje mogućnosti glavobolje. Eto prilike da neku biljku iz hodnika ili dnevne sobe prenesete u spavaću. Neke od biljaka koje je dobro imati u spavaćoj sobi su:  jasmin, lavanda ili bršljen. Osim svih navedenih razloga, ona će doprineti lepšem izgledu vašeg prostora.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ