VESTI     09.05.2019.

Prilagodite se poslu nakon praznika i odmora


Odmor koji je iza nas je većinu razmazio i priznaćete da ste u nedelju uveče imali neodstatak želje i volje da se u ponedeljak rano probudite i počnete sa radom. Leto je bliže nego što vam se čini, a vreme do leta ispunite na najbolji način, budite skoncentrisani i produktivni na poslu kako biste naredni odmor proveli još lepše i rasterećenije nego prošli. Kroz par saveta lakše ćete se vratiti u normalu i rutinu, a obaveze će vam padati lakše. 

STRPLJENJE

Budite strpljivi i ne zadajte sebi više stvari nego što zaista možete da uradite. Rešite se osećaja krivice da je tokom odmora trebalo da pozavršavate više stvari nego što zapravo jeste. Budite prisutni u trenutku i polako i postepeno se vraćajte u raniju produktivnost i ritam.

PIJTE VODU ČESTO I MNOGO

Umesto što pijete mnogo kafe na poslu, pametnije je da pijete vodu. Rešite se otečenosti koja je nastala nakon prejedanja tokom praznika ali i osećaja gladi koji obično nastaje kada smo previse umorni. Idealna mera je 8 čaša dnevno.

SPAVAJTE DOVOLJNO

Možda vam se ritam tokom praznika promenio i sigurno da je ova prva nedelja najteža za navikavanje na ponovno rano ustajanje, ali san je zaista lek za sve. Sve stvari će vam padati lakše kada ste dovoljno naspavani.

OSMISLITE ZANIMLJIVU AKTIVNOST POSLE POSLA

Način da motivišete sebe da što pre, ali ne i manje odgovorno odradite svoj posao i izdržite poslednjih dva ili tri sata do završetka radnog vremena jeste da osmislite neku aktivnost koja vas čini srećnim, a koju vezujete za sam kraj radnog vremena. Na primer, svakog dana posle posla probajte sladoled na različitim lokacijama u gradu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ