Bazar preduzetnica     26.02.2022.

Prirodna kozmetika na bazi matičnjaka iz netaknute prirode Radan planine, ЧARNA aromakozmetika

Matičnjak ili melisa (Melissa Officinalis) ima dugu istoriju kao iscelјujuća bilјka. Naziv melisa je grčkog porekla i znači „pčela“ (od grčkog mélitta, mélissa– pčela). 

Poznato je da je Avicena, arapski lekar iz XI veka, preporučivao matičnjak protiv depresije i zabeležio da matičnjak čini um i srce srećnim, jača i krepi dušu i telo. Kasnije u XV veku, poznati švajcarski lekar Paracelsus nazvao je matičnjak eliksirom života. 

Naime, Paracelsus je tvrdio da je to bilјka koja bi mogla potpuno revitalizovati telo i duh, i preporučivao je matičnjak za dugovečnost. Matičnjak je glavni sastojak eliksira dugovečnosti poznatog pod nazivom Karmelićanska vodica. 

Matičnjak u prirodnoj kozmetici

U matičnjakovom listu je etarsko ulje koje je vrlo prijatnog mirisa i koristi se u izradi prirodne kozmetike. Cvetna voda matičnjaka ima jako antiinflamatorno dejstvo, veoma je blaga, nežna i kožu čini hidriranom i mekom na dodir.

Tonik za masnu i mešovitu kožu koja u sebi sadrži matičnjak idealan je izbor za čišćenje i detoksifikaciju kože koja je sklona aknama i bubuljicama, a to sam isprobala na svojoj koži i uverila se u njegovo blagotvorno delovanje, tako da, eto saveta iz prve ruke.

Takođe, odličan je i za negu zrele kože, jer ublažava vidljivost bora.

Zbog svojih antibakterijskih svojstava koristan je ukoliko na koži imate problem zbog ujeda insekata ili zbog pojave ekcema, a i opekotina od sunca.

Nevena Matijašević je neko ko je sve ove benefite matičnjaka spojio u blagodati prirodne kometike i aromakozmetike. Ispred svog Poljoprivrednog gazdinstva ЧARNA bavi se uzgajanjem matičnjaka od koga u destileriji proizvodi eterično ulje i hidrolat koji su i osnova ЧARNA aromakozmetike.

Matičnjak je vrlo delotvoran sastojak u liniji anti-aging kozmetike, jer redovnom upotrebom utiče na smanjenje vidljivosti bora, a njegova “skrivena taktika” ogleda se u tome da vašu zrelu kožu lica može učiniti zategnutom i jedrom dok podstiče cirkulaciju.

Za više proizvoda i informacije o cenama i poručivanju

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ