GASTRO     20.05.2020.

PORODIČNI RUČAK: Hajde da se ponovo okupimo!

Postoji bezbroj razloga i izgovora koje često pronalazimo da izbegnemo porodični ručak. Nekada je to namerno, nekad zaista ne možemo da stignemo. Živi se previše brzo, pa nekad ne stignemo ni da se zaustavimo i setimo se šta je ono što je istinski važno. Hajde da pronađemo jedan razlog da porodični ručak postane tradicija!

porodicni rucak

Zdravi obroci

Prvi razlog zajedničkog ručka i razlog zašto ih ne bi trebalo izbegavati jesu zdravi obroci. Na trpezi se uvek nađe nešto sveže, kuvano, puno povrća i zdravih namirnica. Uvek je bolja opcija ručati kod kuće, nego negde u pekari.

Zajedničko spremanje hrane

Pripremanje ručka u kom učestvuje čitava porodica garantuje sjajnu zabavu. Organizujte se tako da svako radi ponešto, neko secka povrće, neko drugi sprema roštilj, neko kolač. Važno je samo da svi zajedno učestvujete i zabavljate se! Neka kuvanje postane jedna od vaših omiljenih zajedničkih aktivnosti!

cela porodica kuva zajedno

Samo vaše vreme

U svoj brzini savremenog načina života ponekad zaboravimo na sitnice koje najviše znače.

Odložite telefone, okupite se za stolom i uživajte u omiljenoj hrani. Osetite čar zajedničkih obroka, zajedničkog vremena koje bi uvek trebalo ceniti.

Tada imate priliku da razgovarate sa svojom porodicom, šalite se i smejete, rešavate neke probleme, pravite zajedničke planove. To vreme treba da bude samo vaše i da svi zajedno uživate u njemu!

porodica na okupu za vreme rucka

Obavezan nedeljni ručak

Čak i kada tokom nedelje ne uspete da se organizujete i ručate ili večerate svi zajedno, vi i vaši ukućani se potrudite da to uradite bar nedeljom . Ako tokom nedelje imate previše posla, obaveza oko fakulteta ili škole, nedeljom, barem na par sati, sve možete staviti na pauzu i uživati u zajedničkom vremenu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ