TELO     18.06.2016.

Proizvodi koji nedostaju beauty tržištu u Srbiji

Da li ste ikada razmišljale o tome kojim kategorijama proizvoda devojke u Srbiji nemaju pristup? Šta je to što kod nas nije još uvek zaživelo, a moglo bi da nam pomogne u nezi lica? Kako bi jedan idealan proizvod za negu lica tokom leta izgledao? Pišite nam koje kategorije proizvoda vi priželjkujete u Srbiji.

Bubble maske za lice. Da li pratite strane blogerke? Ukoliko je odgovor potvrdan, sigurna sam da ste upoznate sa konceptom bubble maski za lice. Ovaj trend nam dolazi iz Azije i predstavlja idealan način da kožu lica nahranite kiseonikom uz božanstveno opuštajuću senzaciju na koži. U Srbiji u SEPHORA radnjama dostupna je bubble maska za lice po ceni od oko 2000 dinara, a mišljenja našuh blogerki o istoj podeljena su. U ćaskanju sa Anom 2Cats saznala sam da joj je upravo ta maska za lice top stavka na spisku za kupovinu, dok Bambi masku ne voli i smatra da SEPHORA nudi mnogo kvalitetnije maske za lice. Ne znam šta je presudilo da masku ne kupim, ali u Srbiji fale alternative na ovom polju, zaista.

maxresdefault

Maske za lice u obliku maramice. Ovaj tip maski za lice jako je praktičan za upotrebu. Kako se koriste? Umijete se, očistite lice i iz zaštitne kesice (ambalaže) izvadite maramicu natopljenu raznim uljima, hidratantnim sastojcima, osvežavajućim činiocima proizvoda i sl. Masku na licu držite u proseku 20 minuta i sadržaj ne ispirate nakon skidanja maske, već blagim masžnim pokretima utapkate u kožu. U Srbiji su dostupne Dr. Colić maske za lice ovog tipa, Baleina maska sa algama i 7th Heaven maska sa ekstraktom zelenog čaja. Sve tri maske sam isprobala par puta i mogu reći da mi je najviše odgovarala poslednja u nabrajanju. Njena cena je oko 300 dinara, a u sličnom cenovnom rangu su i Dr. Colić maske za lice, pri čemu mlađoj koži može odgovarati isključivo njihova maska za dubinsku hidrataciju (ostale su namejne starijoj koži). Baleina maska košta svega 110 dinara u dm-u i jako je prijatna na licu – nije izazvala nikakve iritacije na koži. U SEPHORA radnjama dostupne su maske u obliku maramice njihovog brenda. Ja sam kupila masku sa zelenim čajem (cena 500 dinara), ali nekako čekam neku specijalnu priliku da lice častim ovom infuzijom energije, nege i borbe protiv nesavršenosti na koži – tačnije prevenciji. Iako vam možda deluje da postoji maska ovog tipa za svačiji džep i potrebe kože, ja ipak kažem da nam fali još opcija.

Face mist-ovi (osvežavajući sprejevi za lice). Za potrebe osveženja lica u ovim vrelim danima koristim Uriage termalnu vodu. Mojoj koži lica više bi prijao sprej koji bi na koži ostavljao osvežavajuću senzaciju u vidu hlađenja. Idealno bi bilo da sadrži mentu, zeleni čaj, limun. Pravu letnju kombinaciju mirisa. Da ne ostavlja lepljiv trag na koži. Da ne sadrži konzervanse, veštačke mirise, boje, mineralna ulja, parabene, denaturisani alkohol. Čini mi se da sam odavno videla u Oriflame katalogu neki proizvod ove namene, ali nisam sigurna kakva je lista sastojaka, koja je cena i kakaf efekat ima na kožu. Yves Rocher i L’Occitane nude svoje opcije, ali nažalost cenovno nepristupačne. Meni je zaista „sumanuto“ izdvojiti 1000, 1500 dinara za 5o ili 100 mililitara proizvoda koji ću potrošiti za desetak dana. Tu je i čuven Caudalie eliksir lepote – Beauty Elixir. Ovaj proizvod ispunjava neke od stavki sa mog gore navedenog spiska zahteva, ali ono što je presudilo da nikad više ne kupim Beauty Elixir jeste alkohol. Mnogo alkohola u sastavu. Previše. I visoka cena – 1300 dinara za samo 30 ml. Uz to i nekvalitetno pakovanja, a tu pre svega mislim na raspršivač. Izazivam dm-drogerie markt Srbija da obaveste nadležne u proizvodnji u Nemačkoj (ili gde već) da nam naprave Balea ili Alverde sprej za lice, uvažavajući moje sugestije. Hvala. A mislim da bi i Weleda ponudila jako dobar proizvod ove namene. Nekako mi ide uz pomenute brendove.

Živi vitamini za lice. Neka neko počne da konkuriše Monoderminim ampulama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ