RASKID     15.07.2020.

RASKID LJUBAVNE VEZE: Kada je kraj?

Dugo ste u vezi, a osećate da nije više isto, razne misli su vam u glavi – da li to znači da je vreme za raskid ljubavne veze? Kada naviknemo na neku osobu, jako je teško da se odlučimo na takav korak. Uvek se nadamo da će se situacija popraviti, da će sve biti kao pre. Od same pomisli na vaš raskid ljubavne veze nije vam dobro. Moramo da naučimo da razlikujemo strah od pravih osećanja. Zašto ostajati u nekoj vezi, ako niste srećni?

devojka drži telefon i razmišlja

Ukoliko vam se u vezi javlja jedan od navedenih situacija, raskid veze je neophodan.

Psihičko zlostavljanje

Ne prođe ni dan da ne zaplačete zbog njegovog ponašanja? Ali iz straha da ne raskine sa vama ćutite na njegove uvrede i ismevanja? U ovom slučaju morate sami sa sobom da reščistite kakvu ljubavnu vezu zaista želite i da li više volite sebe ili njega.

Vaše duševno zdravlje je najbitnije.

Morate se voditi činjenicom da raskid veze ne znači kraj života!

Novog partnera koji će vas poštovati i voleti ćete upoznati, do tad je bitno da izbegavate ljude koji će vam u život uneti strahove i traume.

Traume iz prethodnih veza mogu, itekako, da se odraze na buduće veze.

Ne trudi se oko vaše veze

Okolina mu je bitnija od vas, iako se vi trudite da mu se uvek maksimalno posvetite.

Vaši razgovori nisu više česti, odlaže viđenja ali primetite da je stalno u društvu sa nekim. U ovoj situaciji, vezu sa ovakvom osobom ne bi trebalo nastaviti, jasno pokazuje da mu nije stalo i da vas ne poštuje.

Uvek vi morate sebi biti na prvom mestu i najviše sebe voleti, ali to ne znači da treba narcisoidno da se ponašate. Treba da pokažete da nećete trpeti ovako ponašanje i da nećete nikome biti na raspolaganju samo kada on to želi.

Ograničava vam slobodu

U ovom slučaju dolazi do branjenja određenih odevnih komada, druženja sa drugaricama, razgovora sa okolinom koja njemu smeta, prati svaki vaš korak i ne želi da vi negde idete sami.

Navedeni postupci u vama javljaju osećaj da ste zarobljeni kao ptica u kavezu.

U vezi ne treba da postoji bilo kakvog ograničavanja, ni sa jedne ni sa druge strane.

Ukoliko nekome ne verujete, nemojte biti sa njim. Poverenje je osnov veze i bez njega veza ne može da normalno funkcioniše.

Prevara

Posle prevare ne nastavljajte vezu, jer ako vas je jednom prevario, opet će to učiniti.

Nikakva opravdanja za prevaru ne dolaze u obzir. Alkohol, trenutak slabosti, strah od veze. Ništa od navedenog ne opravdava partnerov postupak. Da vas voli i poštuje, nikad to ne bi uradio.

Njegovi postupci govore o njemu, a o vama govori način na koji ste odreagovali i postupili u datoj situaciji. Šta god život da vam priredi, sve treba dočekati sa dostojanstvom.

Ukoliko ste sami prevarili partnera, najbolje bi bilo da raskinete i da mu kažete istinu. Istina se uvek sazna, samo je pitanje vremena. Budite iskreni i prema sebi i prema njemu.

Drugačiji ciljevi u životu

Sasvim je normalna stvar da svako od nas ima drugačije ciljeve koje želi da postigne.

Međutim, ako su vam potpuno drugačiji pogledi na vašu vezu i ostvarivanja zajedničkog života jednog dana, on nije partner sa kojim trebate da budete.

San svake žene je da nađe momka koji će joj biti druga polovina, partner za života i desna ruka u svemu što radi. Sve se to može postići prilikom pažljivog odabira partnera.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ