GASTRO     13.12.2017.

RECEPT: Brza kokos poslastica

Slatkiši? Ko im još može odoleti. Ponekad su nam toliko potrebni i prosto ne možemo da se odupremo toj prevelikoj želji za njima. Šta uraditi kada nemamo ništa od već nam poznatih slatkiša u kući, poput čokolade, keksa, kolača? Tada počinje kriza, naročito ako se nalazimo u „onim danima“ kada nam organizam ludi i traži gomilu i gomilu šećera. Devojke, evo jednog brzog i fantastičnog recepta.

Ljubitelji slatkiša uglavnom u domu imaju mlevenu plazmu, sešer u prahu ( u slučaju da požele da pripreme neki kolač ili tortu, voće (u ovom slučaju banane) i kokos (prah). Ukoliko ipak nemamo svi to u svojim domovima, možemo u svakom trenutku skoknuti do najbliže prodavnice ili zdrave hrane.

Najvažnije je da ništa ne moramo peći, mesiti i trošiti gomilu vremena. Za par sekundi poslastica je gotova i spremna da nas usreći. Kako to divno zvuči, zar ne? Slatkiši čine naš život lepšim, to je činjenica.

Obratite pažnju na postupak i korake do tog istog osmeha koji će vam se sam nacrtati na licu:

-200gr kokosa

-2 banane

-200gr šećera u prahu

-200gr mlevenog posnog keksa (plazma je najbolji izbor)

Banane ispasirati, dodati šećer u prahu, mleveni keks, sve to izmešati i možemo oblikovati. Najpraktičnije je oblikovati smesu u kuglice i uvaljati u kokos. Rafaelo je svima poznata poslastica i veliki je zavodnik i osvajać našeg čula ukusa, ali kada nemamo toliko vremena, ovo može biti njegova dobra zamena.

Je li vam osmeh već na licu? 🙂

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ