GASTRO     28.03.2019.

RECEPTI: Zdrave palačinke od samo dva sastojka

Koliko puta su vam se jele palačinke, ali ste se susreli sa više razloga da ih ne pravite nego da ih napravite? Klasične palačinke, pre svega, uglavnom su visokokalorične i nezdrave. Sa druge strane, potrebno vam je mnogo vremena da ih napravite, a mogu nestati u roku od 5 minuta. U to ime, predlažemo vam da probate savršenu poslasticu u kojoj ćete uživati bez griže savesti, a njena priprema oduzeće vam vrlo malo vremena. Sve što vam je potrebno su dva sastojka.

Sastojci (za dve osobe):

  • dve banane
  • četiri jajeta

Priprema:

Najpre izmešajte jaja u dubljoj posudi. Zatim u istu posudu ubacite dve zrele banane koje ćete izgnječiti viljuškom. Ako želite, za ovaj proces možete koristiti i blender, mada je u suštini veoma lako pripremiti masu. Nakon što je masa od jaja i banana postala kompaktna, možete zagrejati tiganj. U tiganj predlažemo da stavite kašiku kokosovog ulja, koje će dati posebnu aromu ovoj poslastici. Kada ulje bude dovoljno zagrejano, smanjite temperaturu malo i počnite da sipate masu. Možete napraviti otprilike osam manjih palačinki od ove smese.

Kada palačinke budu pečene i dovoljno rumene za vaš ukus, poređajte ih na tanjir jednu na drugu. Možete ih preliti medom, agavinim ili javorovim sirupom. Odličan izbor, takođe, može biti neka vrsta čokoladnog namaza koji ne sadrži šećer. Nakon ovoga, dodajte vaše omiljeno voće i obavezno na kraju sve pospite cimetom ili kokosovim ljuspicama.

Prijatno!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ