DUH     19.09.2019.

Redukujte količinu stresa pozitivnim razmišljanjem

 Stres je sveopšte prisutan u skoro svim sferama našeg života, te se nameće pitanje da li je uopšte moguće osloboditi ga se. Bez brige, naravno da je moguće! Možda ne eliminisati ga u potpunosti, ali svakako je moguće svesti dnevnu količinu stresa na minimum. Zato sa vama u ovom tekstu delimo jednu od „taktika“ koja vam može biti od velike pomoći –pozitivno razmišljanje.

 Pozitivno razmišljanje ne znači da je potrebno izolovati se od svega negativnog ili neprijatnog oko nas. Pozitivno razmišljanje znači to da je neophodno sve takve situacije sagledati i prići im na pozitivniji način sa stavom da će se sve rešiti, a ne da će se desiti samo ono najgore.

Kako negativne misli pretvoriti u pozitivne je nešto što se uči. Tako da, udahnite duboko i idemo polako! Naravno, potrebno je izvesno vreme, obzirom da menjamo stav i način na koji posmatramo stvari oko nas.

Evo nekoliko primera kako negativno razmišljanje pretvoriti u pozitivno!

Negativno razmišljanje:                                                

1. Ovo je isuviše komplikovano za mene.     

2. Nikad pre nisam ovo radio/la.                                     

3. Ovo je nemoguće da stignem da završim.               

Pozitivno razmišljanje:

  1. Sagledaću stvari iz više uglova.

2. Imam priliku da naučim nešto novo.

3. Iako mi je gust raspored, pokušaću da se reorganizujem shodno prioritetima.

 Pozivno razmišljanje je stvar vežbe i „alat“ kojim učimo da prihvatimo sebe i svet oko sebe na način koji će smanjiti dnevni nivo stresa. Stvari i ljudi koji nas okružuju, takođe, imaju veliki uticaj na to. Trudite se da uvek budeteu krugu voljenih, da radite stvari koje volite, da svoje emocije, ljubav i energiju usmerite na pozitivne i lepe stvari. Videćete, vrlo brzo povratićete ravnotežu i balans u svom životu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ