LIFESTYLE     12.08.2019.

Rešite mučninu tokom putovanja uz pomoć nekoliko trikova!

Koliko volimo putovanja, toliko ne volimo mučnine koje se neretko javljaju. Ako i vi imate ovaj problem, odlazak na put može biti zaista neprijatan. Međutim, problem nije nerešiv i uz par trikova možete istinski uživati u putovanju!

Zašto se javljaju mučnine tokom putovanja?

Često se dešava da se tokom vožnje po gradu osećate sasvim dobro, ali da prilikom odlaska na put imate mučnine. Razlog je taj što takve vožnje traju znatno duže, uglavnom se razvijaju veće brzine, pa se ne otvaraju prozori automobila, zbog čega vam fali svež vazduh. Krivine na putevima i oštra vožnja mogu samo pogoršati stvar.

Priprema automobila

Jedna od najvažnijih stvari jeste da provetrite auto pre puta i da on stoji u hladu pre polaska. Tokom vožnje bitno je da održavate prijatnu temperaturu u vozilu. Odlično je da sedite napred, gledate pravo i ne okrećete se previše.

Izbegavajte jake parfeme i osveživače u autu, kao i cigarete, jer će jaki mirisi loše uticati na vas.

Lagana ishrana

Trudite se da izbegavate masnu i tešku hranu, kao i previše začinjenu. Nemojte se prejedati pre polaska, a ni u toku vožnje. Najbolje je da se zaustavite, napravite pauzu i pojedete nešto lagano.

Ukoliko imate veći problem sa mučninama, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom povodom uzimanja tableta.

Prirodni lek

Međutim, ako ne želite da pijete lekove, stari trik naših baka jeste da popijete dva zrna pasulja sa šoljom vode pola sata pre polaska.

Drugi trik jeste da pojedete komadić svežeg đumbira, takođe, pola sata pre puta.

Prirodni čajevi, poput žalfije, nane i kamilice, su odličan lek protiv mučnine.

Želimo vam srećan put i lepo putovanje!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ