VESTI     16.09.2016.

Rituali za uspeh po ugledu na najuspešnije žene sveta

Bilo da ste ranoranilac koji je već oko 7 sati izjutra na nogama ili ste spavalica kojoj jutro počinje posle 12 sati popodne, rituali su male ali značajne stvari koje treba uvesti u svoj život. Kako započinjete dan kada ustanete iz kreveta, takav će vam i biti. E sada, shvatanje sveta i sam pogled na svet razlikuje se od osobe do osobe. Verujem da je mnogima pred očima scena iz filma „Lajanje na zvezde“ i rečenica – „Ja ne ustajem, ja iskačem iz kreveta„, ali ne radi se o tome. Ne radi se o iskakanju iz kreveta i maltretiranju sebe da se ponašate onako kako ne želite. Poenta nije u tome koliko spavate, već šta radite dok ste budni. A kako bi svoj dan učinili korisnim i produktivnim, rituali su alat koji pomaže. Uz pomoć rituala „programirate“ svoj mozak i telo da bude od koristi i da na vreme i bez napora ispunjava obaveze. Disciplinovanje sebe je izuzetno važno, pogotovo jer se odražava na vašu karijeru.

 

Kako je najbolje započeti dan po ugledu na najuspešnije žene sveta?

 

Ana Vintur (Anna Wintour)

Photo: Andrea Monica Hug

Photo: Andrea Monica Hug

Najuticajnija žena u svetu mode; glavna i odgovorna urednica britanskog časopisa „Vogue“ od 1988. godine, svoje jutro započinje još u 5 sati! Ana je žena koja obožava tenis, pa se tako njena jutarnja rutina ogleda u jednočasovnom igranju tenisa. Nakon toga sledi tuširanje, sređivanje za posao i odlazak u kancelariju. Svoj poslovni deo dana započinje Starbucks kafom.

 

Viktorija Bekam (Victoria Beckham)

Poznata modna dizajnerka i žena bivšeg fudbalera Dejvida Bekama zasigurno ne bi spadala u najlepše i najnegovanije žene sveta da nema jutarnje rituale od kojih ne odstupa. Naime, ova lepa engleskinja svoje jutro započinje negom. Prvih pola sata nakon buđenja, a pre no što se deca probude, Viktorija se tušira, čisti lice (toner, serum, kreme), sređuje kosu i nokte. Nakon toga sprema doručak za decu, proverava mejlove i društvene mreže. Uglavnom doručkuje nakon svih ukućana i to: dupli espreso, smoothie od zelenog povrća i voćnu salatu.

victoria-becham

 

Ariana Hufington (Arianna Huffington)

Glavna urednica Hufington media grupe, jednog od vodećih novinarskih sajtova, svoje jutro voli da započne u tišini. Meditacija i joga su najbolji alati za postizanje mira i sklada sa samim sobom. „Moja jutarnja rutina se ne sastoji od onoga što normalno radim preko celog dana. Kada otvorim oči ujutru, ne uhvatim se odmah za svoj telefon, već umesto toga udahnem duboko nekoliko puta, zatim se zahvalim na još jednom danu i krećem da prebiram po glavi prioritete za taj dan i onda tek sledi joga, tuširanje i spremanje za kancelariju.“ – rekla je Ariana u jednom intervjuu.

arianna-huffington

 

Isabela Maran (Isabel Marant)

Poznata dizajnerka širom sveta, pa i kod nas, od kada je izbacila planetarno popularne patike sa plutom, svoje jutro započinje šoljom čaja. Šetnja do svog „shoowrooma“ i odgovaranje na mejlove je sledeća stavka. Svakako njena najvažniji jutarnji ritual je trening. Plivanje od 35 krugva na zatvorenim bazenima pomaže joj da se izbori sa svim izazovima tokom dana. Isabela tvrdi da trening kao jutarnja rutina smiruje i jača svaku osobu.

Rosi Huntigon Vajtli (Rosie Huntington Whiteley)

Prelepa i popularna manekenka, devojka Džejsona Stetama (Jason Statam) svoja jutra započinje uz poljupce i maženje pored svoj momka. Aktiviranjem svoje „nežnosti“ budite svoje telo i receptore za sreću. Jutarnji trening se sastoji od šetnje pasa, a zatim sledi pripremanje doručka.

Uvođenje jutarnjih rituala ne treba predstavljati „bauk“. Kolektivno smo ubačeni u mašinu zvanu „život“ i neophodno je da se prema njemu odnosimo kako dolikuje. Uvođenje malih jutarnjih rituala može vam pomoći da disciplinujete sebe, postavite prioritete i budete produktivniji na svim aspektima života.

rosie-huntington-whiteley

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ