KULTURA     28.10.2019.

Sajam knjiga – ove knjige su se istakle!

 Beogradski sajam knjiga, koji je sada već iza nas, privukao je mnogo pažnje svih ljubitelja dobrih knjiga. Brojni izdavači su promovisali svoja dela, a posetioci su imali priliku i da nabave potpisane primerke određenih knjiga. Za vas izdvajamo hitove ovogodišnjeg sajma!

ČOVEK OD KESTENA

“Čovek od kestena” je priča o ubici koji hara Kopenhagenom, a zaštitni znak su mu lutke od kestena koje ostavlja za sobom. Ako je baš vi pronađete, znači da je kasno. On je pronašao vas. Može li ubica da bude ključ rešenja starog zločina? Fantastični triler Serena Svejstrupa je prva preporuka za vas!

SOLUNSKA 28 – O prijateljstvu i izdaji

Drugi deo trilogije Dr Neleta Karajlića „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“ nastavak je sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta. Posvećen je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu.

UPITNIK JE POLA SRCA

Sofija Lundberj, koja je bila i gošća ovogodišnjeg sajma i ujedno predstavila i novi roman „Upitnik je pola srca“. To je priča o prevazilaženju stida i krivice, o istini i prihvatanju svoje prirode, ali pre svega o tome kako da volimo.

BITI DŽON LENON

„Biti Džon Lenon“ Reja Konolija je biografija jednog od najvećih i najznačajnijih muzičara dvadesetog veka. Kako je izgledalo biti Džon Lenon – odbačeno dete, školsko spadalo, dečko srednje klase iz predgrađa, koji je glumio heroja radničke klase? Kakav je bio osećaj imati jedan od najprepoznatljivijih glasova svetske muzike, ali koji vam se toliko ne dopada da ga uvek želite zamaskirati?

PLES OKO SRCA

Autobiografija Vedrane Rudan „Ples oko Sunca“ postala je veliki hit sajma. Vedrana Rudan iskreno piše o svom nimalo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda do najčitanije spisateljice u regionu. Najvažnije što nam ona pokazuje je zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ