KOSA     29.01.2019.

Šampon od belog luka za bolji kvalitet kose 


Kvalitet naše kose zavisi od načina na koji se ophodimo prema njoj. Kosa zahteva negu, bilo da je minimalna ili možda maksimalna posvećenost.

Često se dešava da imamo perut koji je jedan od neprijatnih stvari kada se primeti. Često se desi da nam se perut pojavi na garderobi, ili dok prolazimo rukom kroz kosu. Osim vidljivih neprijatnosti, postoje i problemi u vidu malih ranica na temenu glave, kao i svrab.

Osim peruti, problemi kose se javljaju u vidu opadanja, suve kose, kožnih problema glave, gubitak kose u određenim delovima i slično.

Opšte je poznato dejstvo belog luka. Od davnina se koristi za lečenje problematične kože. U sebi sadrži antifungalna i antibiotična dejstva, što garantuje pozitivne vrednosti. Sadrži značajne količine C vitamina, kao i proteine. 

Šampon od belog luka se pokazao kao jako delotvoran i tome svedoče nekolicina žena koje su probale ovaj proizvod. Postao je dostupan svuda, sa pristupačnom cenom. 
Šampon možete napraviti sami, bez puno napora. 
Sve što Vam je potrebno, jeste: 
• 10-15 čena belog luka 
• 10 kapi ulja nane
• 10 kapi ulja čajevca
• 1 kašika ulja (jojoba, maslinovo..)

Luk treba očistiti i dobro oprati, nakon toga ga izmiksati, kako bi dobio određenu masu. Nakon toga dodavati ulja, jedno za drugim. Sve zajedno dobro pomešati i dodati prirodni šampon bez sulfata. 

Nakon toga sipati u određenu posudu (može se sipati u flašicu prethodno potrošenog šampona) i dobro promućkati, kako bi se lepo sjedinilo.

Korišćenje ovog šampona je jednostavno, kao i svako drugo. 

Preporučuje se masiranje kose i držanje šampona par minuta, radi što boljeg rezultati. 

Dejstvo šampona će biti vidljivo već nakon nekoliko puta korišćenja, i rezultati će biti više nego zadovoljavajući. 
Prednosti ovog šampona jesu, pored toga što pomaže u kožnim bolestima, to što pospeštuje rast kose, i jednostavan je za korišćenje.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ