DUH     26.02.2020.

SAUNA – svi benefiti njenog korišćenja!

SAUNA, koliko često sebe počastite odlaskom? Da li to radite samo iz zadovoljstva i znate li sve prednosti korišćenja sauna?

finska sauna

Eliminiše stres

Jedna od brojnih prednosti saune je eliminacija stresa koja je svima potrebna. Upoznati smo sa tim koliko stres negativno utiče na sve segmente života, a posebno na zdravlje, te je odlazak u saunu veoma važan upravo zbog ove svoje prednosti.

Opušta telo i mišiće

U vezi sa eliminacijom stresa, opuštanje je veoma važno za sve nas. Saune nam u tome mogu i te kako pomoći, jer veoma pozitivno utiču na celo telo i opuštaju sve mišiće, nakon čega se osećate odlično.

Poboljšava spavanje

Kada nas već opuste i otklone sav stres, ono što sledi je san, a san nakon odlaska u saunu je mnogo lepši. Telo je potpuno opušteno, a san mnogo kvalitetniji.

sauna

Čisti kožu

Veoma važna stvar za sve sa problematičnom kožom jeste i činjenica da saune pomažu njeno čišćenje. Naravno, saune ne mogu izlečiti akne i ozbiljne probleme, ali je čišćenje svakako važno i vaša koža će definitivno izgledati mnogo bolje.

Eliminiše toksine

Kada smo već kod čišćenja, saune pomažu i u eliminisanju toksina iz organizma. Usled visoke temperature, telo se pojačano znoji i izbacuje sve toksine.

Sagorevaju kalorije

Jedna od možda najznačajnijih prednosti saune, bar kada su žene u pitanju, jeste ta što pospešuju sagorevanje kalorija. Usled znojenja, telo troši više energije i samim tim topi masti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ