LICE     08.06.2020.

SAVET : Postojanost šminke tokom leta

Bliže nam se vrele letnje temperature, uznemirenost žena raste i dolazi do bitnog pitanja: Kako šminka da bude postojana tokom? ”. Visoke temperature ne moraju da znače i nepostojanost šminke na licu. Šminka i toplota mogu savršeno da idu jedno sa drugim. Naravno, moramo biti pažljivi kako bi šminka izgledala sveže na licu! A za postojanost šminke pročitajte savete u nastavku teksta!

devojka sa plavim ocima se slika u ogledalu

Nega i hidratacija kože

Nega i hidratacija kože je bitna ne samo tokom leta nego i za vreme drugih godišnjih doba. Bitno je naći kremu sa zaštitnim faktorom koja odgovara vašem tipu kože.

Mnogi misle da će im se lice više mastiti ako stave kremu pre šminke, a zapravo će se koža više mastiti ukoliko ne bude na adekvatam način hidrirana!

Takođe, ujutru u toku umivanja, nemojte koristiti sapune koji dodatno isušuju kožu, kako ne biste podstakli dodatno stvaranje sebuma.
Koža nakon umivanja i nanošenja kreme ne sme da bude ni previše suva, ni previše masna.

• Prajmer

Kako bismo pravilno naneli prajmer, bez obzira o kom godišnjem dobu se radi, neophodno je prethodno naneti hidrantnu kremu na lice.

Prvo treba sačekati da se krema dobro upije i onda nežnim pokretima ruke, u malim količinama, naneti prajmer.

Prajmer se nanosi od centra lica i razmazuje se ka stranama, kao i tečni puder ili hidrantna krema u boji. Nakon nanošenja prajmera treba sačekati 5 minuta da se setuje.

prirodan izgled uz malo sminke

Tečni puder ili hidrantna krema u boji

Hidrantna krema u boji kože više odgovara periodu leta nego tečni puder, jer za razliku od njega ne zatvara pore i omogućava licu da diše.

Ukoliko ste navikli da nanosite tečni puder i ne želite da menjate svoju rutinu, koristite vodootporni puder kojem je baza voda, a ne ulje. Puder treba nanositi u tankom sloju, pažljivo, kako bi prikrio nedostatke na licu.

Puder u kamenu

Kako biste sprečili da vam lice previše „ zasija ” zbog sunca, nanesite tanki sloj pudera u kamenu. Ponesite ga sa sobom kako biste popravili šminku u slučaju da dođe do prosijavanja. Ukoliko ne biste voleli da popravljate šminku novim slojem kamenog pudera, možete kupiti papiriće za matiranje lica koji će nežnim dodirom upiti tragove znoja i masti na koži, a pritom neće pokvariti šminku.

Kameni puder, za vreme leta, treba birati samo na osnovu efekta matiranja kože, a ne da vam dodatno sakrije nedostatke na licu.

vecernja sminka

• Bronzer i rumenilo u prahu

Bronzer i rumenilo u prahu će dodatno doprineti mat efektu na visokim temperaturama. Kremaste strukture treba izbegavati zbog mogućnosti prosijavanja.

Bronzer je definitivno vaš najbolji prijatelj u toku leta!

Njegovim nanošenjem na čelo, jagodice i nos daćete vašem licu preplanuli ten. Možete naneti bronzer na vrat i područje dekoltea, pritom morate voditi računa da ga pravilno nanesete i iskonturišete, u tome će biti od velike pomoći boja koju ste uspeli da „ dobijete ” u toku sunčanja.

• Senke

Pre nanošenja senke, nanesite prajmer za senke u boji kože kako biste matirali i ujednačili boju kapka. Danas su jako popularne kremaste senke, ali njih u toku leta treba izbegavati kako vam se senka ne bi počela topiti na licu.

Za vreme leta se u toku dana preporučuju svetle boje na kapcima.

Boja breskve, zlatna, srebrna, roza, svetloljubičasta i plava su sve boje leta i treba ih naneti sa manjim intenzitetom u toku dana. Noću, kada temperatura dosta opadne, možete željene boje naneti intenzivnije.

intenzivnije nasminkane oci

• Usne

Previše tamne ruževe treba izbegavati i pažnju treba posvetiti nanošenju svetlijih nijansi.

Savetuje se da se usne redovno pilinguju i hidriraju, kako ne bi došlo do pucanja i ljuštenja istih.

Sjajevi roze boje i sjajevi boje kože, daće vašim usnama puniji i prirodniji izgled. Ukoliko ne volite sjajeve, možete samo namazati vaš omiljeni balzam za usne radi hidratacije.

• Maskara

Maskara koju koristite u toku leta mora biti vodootporna kako ne bi došlo do njenog razmazivanja, krunjenja i pojave crnih mrvica ispod očiju. Teža je za skidanje, ali uz pomoć ulja ili kreme za skidanje šminke biće vam mnogo lakše.

pravilno nanosenje maskare

• Obrve

„ Da li će mi se iscrtane obrve razmazati u toku leta? ” – jedno je od glavnih pitanja koje muči žene tokom leta.

Obrve bi trebalo pažljivo čupati i ukoliko smatrate da niste sami vešti, idite kod svoje kozmetičarke da vam pomogne. Njihov što prirodniji izgled daće vašem izgledu posebnu čar.

Ako vas muči problem tankih i retkih obrva, nanesite pre crtanja prajmer u boji kože, time ćete matirati površinu lica. Nakon toga senkom počnite pažljivo da popunjavate praznine.

Izbegavajte olovke za obrve zbog njihove kremaste strukture. Nemojte praznine popunjavati tamnijom senkom nego što je boja vaših obrva, jer će se na suncu videti razlika.

• Fiksator šminke

Nakon završetka šminkanja nanesite fiksator na lice kako bi šminka izgledala što sveže i trajala što duže.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ