MODNI TRENDOVI     06.11.2021.

SAVETI: Odaberite sunčane naočare prema obliku lica

Birajte sunčane naočare prema obliku lica, zato što je to danas jedan važan modni detalj! Sa druge strane,  štiti vas od Sunca, bilo koje godišnje doba da je u pitanju. Naočare možete kupiti u raznim bojama i veličina, zato je bitno da pored toliko izbora kupite one koje vama odgovaraju. Evo kako da izaberete sunčane naočare u odnosu na vaše lice.

Odredite oblik lica

Prvi korak je da odredite svoj oblik lica kako biste znali šta da kupite. Pitajte nekoga za pomoć  ili, ako niste sigurni, iscrtajte konture na primer karminom. Zatim se slikajte telefonom, preko stavite  papir i precrtajte oblik.

Sunčane naočare prema obliku lica:

Ovalno lice

Osobe sa ovalnim licem baš imaju sreće!  Uglavnom, njima odgovaraju različiti modeli i neće imati mnogo problema. Odaberite ramove za naočare koji su iste širine ili šire od najšireg dela vašeg lica.

Duguljasto lice

Potrebno je da izaberete naočare koje će vizuelno skratiti lice. Na primer birajte četvrtaste naočare bilo za vid ili sunčane naočare.

Četvrtasto lice

Odaberite ovalni oblik rama za četvrtasti oblik lica. Lice vam je iste širine i dužine, pa je onda je ključno da omekšate  crte lica.

Srcoliko lice

Potrebno je uskladiti široko čelo i usku bradu. Birajte naočare gde je gornja ivica šira od donje. da se ne bi imitirao oblik lica. Zapravo, to su mačkasti ili sportski ramovi.

Okruglo lice

Ovakvo lice ima oble linije jednakih proporcije dužine i širine, bez uglova. Kupite uže četvrtaste naočare,  kako biste izdužili lice.

Još neki saveti

Pri odbairu bi trebalo da uzmeti u obzir:

  • naočare treba da istaknu vaše pozitivne strane ( na primer , odabir plavog okvira koji naglašava vaše plave oči),
  • okvir naočara bi trebao biti u kontrastu s oblikom  lica, a veličina okvira treba da odgovara vašem licu.

Budite otvoreni za nove boje i ideje  i nikada nećete imati dosadne naočare!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ