SCENA     28.07.2020.

Sergej Ćetković ponovo stihovima gađa u srce!

Kao i svih prethodnih, i ovog leta Sergej Ćetković svojoj publici poklanja novu pesmu. Njom najavljuje sedmi studijski album, planiran za predstojeću jesen. Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog letnjeg hita “Pusti probleme”, Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom maniru. Emotivnie ljubavne numere su njegov zaštitni znak. Sada predstavlja baladu pod nazivom „Vratile se ptice“, inspirisanu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena. Sergej Ćetković nas nikada nije ostavio ravnodušnima, a vas?

Sergej Cetkovic pored klavira
FOTO: Nemanja Novaković

Inspiracija došla neočekivano u pola noći.

“Pesma “Vratile se ptice” dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na deonicama nekih kompozicija koje planiram za novi album, i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pesme same pronađu put do svog izvođača, a verujem i do srca publike. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike.

Sergej Cetkovic naslonjen na klavir

„Neke pesme samo pronađu put do svog izvođača.“

Čuveni svetski muzičar odsvirao deonice pesme!

Kuriozitet vezan za ovu Sergejevu pesmu je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, čuveni svetski muzičar Antonio Serrano iz Madrida, koji je puno sarađivao sa Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvezdama.

Tekst i muziku napisao je Sergej Ćetković, a aranžman su radili Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama “Avala filma” i na obroncima Fruške gore, a direktor fotografije je Lazar Bogdanović.

Polsušajte novu Sergejevu pesmu i podelite sa nama utiske!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ