LICE     09.02.2020.

SHEET MASKE – prednosti i pravila upotrebe

Od prvog pojavljivanja na tržištu, sheet maske neprestano oduševljavaju žene širom sveta. Trend se iz Koreje brzo proširio, a na našem tržištu ih svakim danom ima sve više. Šta je to toliko magično u ovom proizvodu i kako se zapravo pravilno koristi?

sheet maske

Šta je sheet maska?

Najjednostavnije rečeno, to je maska napravljena od specijalnog materijala i natopljena tečnošću. Ta tečnost je zapravo serum koji vaša koža upija i zahvaljujući kom je ona hidrirana, sveža i blistava.

Kako se sheet maske koriste?

 Kada se maska stavi na lice, pošto je koža u tom momentu suva, ona prirodno izvlači serum iz maske i upija ga.

Ono što je važno je da nikako masku ne držite na licu duže od preporučenog vremena. Ako masku držite duže nego što je proizvođač na pakovanju naznačio maska se suši i izvlači serum iz kože. Samim tim dobijate negativan efekat maske. Vreme upotrebe je najčešće 10, 15 ili 20 minuta.

sheet maske

Takođe, pitanje koje često muči žene jeste da li lice nakon korišćenja ove maske treba umiti. Odgovor je – ne! Lice ne treba umivati jer je sheet maska serum, a serum ostaje na licu i preko njega se nanosi krema.

U zavisnosti od namene sheet maske, uglavnom se preporučuje korišćenje 2-3 puta nedeljno.

Koje su prednosti korišćenja sheet maske?

Prednosti ovih maski zavise od namene. Postoje one koje su namenjene tačno zaodređeni problem i određeni tip kože, a postoje i one koje su prilagođene svakom tipu kože. Jedna od osnovnih prednosti jeste što kožu hidriraju i regenerišu, čineći je mekanom, nahranjenom, blistavom i svežom. Kako biste videli pravi efekat sheet maski pronađite onu koja odgovara vašem tipu kože i koristite je duže vreme – sigurno ćete videti sjajne rezultate!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ