KOSA     19.07.2020.

Izaberite OBLIK ŠIŠKI prema vašem licu!

Šiške su modni detalj za kojim žene lude, ali često grešite kada je oblik šiški prema vašem licu u pitanju. Sa vremena na vreme, javi se potreba za promenama u životu. Kod žena se najčešće radi o promeni frizure ili boje kose. Čim vide kako drugim pripadnicama ženske populacije lepo stoje šiške, požele i same da ih ošišaju. Međutim, javlja se strah da im šiške neće stajati. Zato, da se ne biste bojale, hajde da pronađemo idealan oblik šiški prema vašem licu!

Svakoj ženi stoje šiške, ali je bitno da na osnovu oblika lica odaberemo pravi izgled šiški.

ravne siske

Koje šiške odgovaraju kom oblik lica?

Prvi korak koji trebate da napravite jeste da odredite vaš oblik lica.

Postoje mnoge metode kojima se možemo poslužiti. Ubedljivo najdelotvornija metoda jeste da zapišite sve karakteristike svog lica i na osnovu opisa ćete pronaći vama odgovarajući.

OVALNI OBLIK

Ovalni oblik lica karakteriše: blago široko čelo, uže jagodice i vilica kao i zaobljena brada. Lice je proporcionalno, duguljasto a ne široko.

Svaki tip šiški odgovara ovalnom obliku lica.

Najbolje bi bilo da eksperimentišete sa šiškama u ovom slučaju, jer ćete jedino tako naći onaj koji odgovara vašem ukusu i željama.

plava devojka sa šiškama

SRCASTI OBLIK

Srcasti oblik lica predstavljaju obrnuti oblik trougla. Brada je oštra, jagodice i čelo su srednje veličine ili široke.

Šiške sa strane i stepenaste šiške odgovaraju ovakvom licu!

Zbog svog izgleda neće naglasiti čelo, već će istaknuti donji deo lica. Kratke šiške izbegavajte, jer će vam čelo izgledati šire. Preporučuju se i šiške koje su sa strane duže, a u sredini kraće i proređene.

ČETVRTAST OBLIK

Četvrtasta lica imaju otprilike istu dužinu i širinu. Obrazi, čelo i vilica bi trebalo da budu jednaki. Čelo je široko a ivice lica su jasne, oštre i ćoškaste.

 Šiške koje nežno padaju su savršene za ovaj oblik!

Ravne šiške bi vaš oblik lica napravile jos oštrijim, potrebno je da se oštrina lica smanji i zbog toga su lepršave šiške najbolji izbor! Možete probati i šiške sa razdeljkom u obliku slova A na sredini čela, takođe i duge šiške sa strane.

devojka sedi u autobusu

OVALNI OBLIK

Ukoliko prilikom pogleda u ogledalo primetite da su vam obrazi i čelo u istoj razmeri sa dužinom lica, onda imate okruglo lice. Za razliku od četvrtastog oblika, imate: malo čelo, malu i savijenu viličnu liniju.

Duge šiške neka budu vaš izbor!

Izdužićete lice upravo zahvaljujuči dugim šiškama, dok će kratke šiške izgledati kraće nego što zaista jesu i istaći će previše vaš okrugli oblik lica. Probajte duge šiške koje se nose sa strane!

DUGULJAST OBLIK

Duguljasta lica su duža nego šira i lice liči na vertikalni pravougaonik čiji su uglovi zaobljeni. Čelo je široko, jagodice izražene a vilica četvrtasta i široka.

Dijagonalne šiške su za ovaj tip lica!

Smanjiće četvrtasti oblik vilice i proširiti njegovu širinu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ