MODNE VESTI     22.02.2019.

Slaganje garderobe po bojama

Da li ste ovih dana imali na umu prolećno raspremanje garderobera? Da li ste nekada do sada ovo praktikovali? Na koji način? U ovom tekstu daćemo predlog kako da na najbolji način to uradite.

Uređenje garderobera posmatramo sa aspekta funkcionalnosti, praktičnosti i racionalnog iskorišćavanja prostora koji imamo. Ne smemo ni izostaviti potrebu da sve bude lepo složeno i uredno.

Prva sugestija jeste da odvojimo garderobu po sezonama. To je ujedno i prva olakšica na putu ka pravilno sređenim stvarima. Možda toga nismo svesni, ali kada su nam na vidiku samo neophodni odevni predmeti, dolazak do željenog outfit-a biće poprilično jednostavan.

Ono što takođe može olakšati traženje određene stvari jeste i slaganje po bojama. Čak i ako ova ideja nekome deluje kao dečija igrarija, verujte nam na reč da vredi probati. Garderober će izgledati jako uredno, uvek ćemo imati preglednost i u svakom trenutku ćemo znati šta imamo na raspolaganju. Takođe, vizuelno će izgledati besprekorno čisto i pedantno. A raspored boja od tamnih do svetlijih dodatno će poboljšati našu organizaciju.

Može pomoći i odvajanje garderobe po kategorijama, kao npr. odvojiti ono što svakodnevno nosimo od elegantnih stvari za neke posebne prilike; odvojiti majice, pantalone, džempere i tome sl.; naći prostor za sportsku garderobu; okačiti zasebno košulje, sakoe, jakne… Takođe pomaže i kompletno odvajanje aksesoara od odevnih predmeta. Recimo, za nakit su pogodne kutije, satove i naočare možemo držati u određenim kutijama, futrolama, ešarpe u predviđenim pregradama…a sve to možemo pronaći i kupiti recimo u Ikei. Dakle, moguće je da sve bude “pod konac”.

Ideje o praktičnom pakovanju garderobe i što boljem iskorišćavanju raspoloživog prostora možemo naći i na internetu. A konkretna primena svega navedenog dovešće do boljitka u našoj organizaciji generalno. Ovo su bile samo neke od brojnih sugestija koje postoje. Mi ih možemo modifikovati prema sopstvenim potrebama ili osmisliti neke nove načine. Sređivanje garderobera ne bi više trebalo da predstavlja problem, a to i jeste bio cilj ovih saveta.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ