TELO     05.05.2020.

SOLARIJUM: Štetne strane i da li uopšte postoje dobre?

Odlazak u solarijum je veoma štetan za kožu. Postoji mnogo štetnih strana, a veoma malo onih koje su dobre, zato vam nikako ne preporučujemo da se sunčate dok ne proverite koje su to dobre, a koje loše strane koje solarijum nosi sa sobom!

Čuvajte i negujte svoju kožu na pravi način, tako ćete najbolje usporiti starenje!

solarijum i devojka koja lezi u njemu

Ubrzava starenje

Kao što duži boravak na suncu može ubrzati starenje, tako može i solarijum.  Koža osunčana u solarijumu može izgledati lepo i preplanulo. Međutim, ukoliko previše često odlazite u solarijum to može ubrzati proces nastanka bora na koži.

Čuvajte svoje zdravlje!

Povećava mogućnost nastanka raka kože

Najštetnija strana ovog vida sunčanja i ona koje se najviše treba plašiti jeste što povećava mogućnost nastanka raka kože . Zračenje u solarijumu je izuzetno štetno.

Istraživanja pokazuju da osobe koje koriste solarijum imaju najmanje 20% veći rizik od nastanka raka kože od onih koji ga ne koriste.

mladezi na licu

Loše utiče na mladeže

Ukoliko imate mnogo mladeža na telu, nikako nemojte ići. Štetno zračenje u solarijumu posebno loše deluje na mladeže. Situacija može biti veoma opasna ukoliko imate neke kritične mladeže na telu.

Solarijum nije priprema za sunčanje

Ukoliko planirate da idete u solarijum pre odlaska na letovanje kako biste se pripremili za sunčanje, bolje to nemojte raditi. Iako će vam koža izgledati preplanulo, ta boja je dobijena veštačkim putem. Zato možete lako izgoreti, odnosno pocrveneti na suncu.

suncobran na plazi

Dobre strane

Dobre strane jesu te što može poboljšati izgled kože, tj. očistiti lice od akni i mitisera. To naravno nije trajno rešenje i nikako ne treba zbog toga ići svaki dan na sunčanje. Druga dobra strana je što podstiče cirkulaciju i proizvodnju vitamina D

Glavni razlog odlaska u solarijum naravno jeste preplanuli ten. Međutim, to možete postići i na drugi način, zato pročitajte još:

Dobro razmislite kada sledeći put pomislite da odete u solarijum, jer ove dobre strane ne bi trebalo da budu razlog da ga posećujete. Seti te se koji sve loše strane!

Posetite našu INSTAGARM I FACEBOOK stranicu, tamo vas očekuju brojne zanimljive fotografije i informacije.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ