SEKS     21.03.2021.

Šta broj seksualnih partnera govori o vama

Da li postoji idealan broj seksualnih partnera? Ne, ne postoji! Bez obzira na rezultate tzv.  „ozbiljnih istraživanja“ na ovu temu, broj seksualnih partnera ne govori ništa o vama. Kada su u pitanju žene, razna istraživanja navode da se one trude da sakriju ili umanje broj osoba sa kojima su spavale. Nasuprot ženama, za muškarce važe suprotna pravila. Muškarci se uglavnom trude da taj broj preuveličavaju.

Razmišljanje ljudi se polako menja. Sve je manje onih koji osuđuju žene zbog broja partnera i onih zahtevaju od žena da budu nevine do prve bračne noći. Takva očekivanja su nerealna za oba pola u današnje vreme. Takođe, sve je manje onih muškaraca koji se hvale kako su spavali sa ogromnim brojem žena. Valjda je takvim muškarcima postalo jasno da žene ne žele da im budu trofeji kojima će se kasnije hvalisati drugarima, a i da im ti drugari ne veruju jer i sami preuveličavaju brojke.

Naročito su štetna i poprilično ograničena poređenja muških i ženskih tela sa ključom i bravom. Nit’ su žene brave, nit’ su muškarci ključevi i to je možda najgluplja metafora svih vremena. Međutim, za one koji baš insistiraju na tom poređenju, razmislite o sledećem: Od olovke koja se previše zarezuje na kraju ne ostaje ništa. Zarezač može da zareže bezbroj olovaka i da mu ne bude ništa. Kako vam se dopada to poređenje? Besmisleno je, baš kao i prvo.

Broj seksualnih partnera je vaša lična stvar. Ne čini vas manje ili više vrednim. Ponekad je potrebno više vremena da pronađete pravu osobu, što podrazumeva seks sa različitim osobama i to je sasvim u redu. Kada pronađete osobu sa kojom želite da provedete ceo život, sve bivše veze i seksualno iskustvo postaje nebitno. Dakle, sve dok uživate u tome i ne povređujete nikog, uz obavezno korišćenje zaštite kako biste izbegli bolesti i neželjenu trudnoću, broj seksualnih partnera je potpuno nevažan i ne govori ništa o vama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ