ZAPOSLI SE     24.09.2020.

Šta nakon fakulteta?

Šta nakon fakulteta? – pitanje koje pada na pamet svima koji su ga završili ili su na završnoj godini. Nekada zaista može delovati da je odgovor na ovo pitanje veoma težak. Posebno u državi poput naše, gde je sve neizvesno. Međutim, postoji više opcija i uvek je tu nešto što možete raditi. Pogledajte neke od naših saveta, a onda odlučite šta ćete vi nakon fakulteta!

Dalje obrazovanje

Obrazovanje se ne završava završetkom studija. Ne kaže se uzalud da se čovek uči dok je živ, to je zaista tako. Kada završite fakultet to je samo jedna faza u obrazovanju, a nikako i poslednja. 

Ono što možete uraditi nakon fakulteta je i nastavak obrazovanja, u vidu produžetka studija. Ukoliko želite da još više napredujete i da se usavršavate možete upisati master studije.

Sjajna stvar je da uglavnom master ne morate upisivati striktno na svom, već i na drugom fakultetu. To će vam omogućiti ogroman spektar novih znanja, kao i diplome dva fakulteta, što će vam izuzetno značiti.

Volonterski posao

Ukoliko odmah po završetku ne možete pronaći posao u struci, prijavite se da volontirate. Ovo, naravno, podrazumeva da imate dovoljno mogućnosti da sebi priuštite da radite bez zarade. Možete se prijaviti kao volonter u firmi u kojoj biste voleli jednog dana da radite. Na taj način ćete steći mnogo znanja, iskustva, prakse i kontakata. Postoji velika mogućnost da se u toj firmi i zaposlite ako se dobro pokažete. Zato dajte sve od sebe i maskimalno se trudite. 

Posao van struke

Svaki pošten posao je dobar posao. Zato, ako ne možete pronaći posao u struci odmah, otvorite oglase i pronađite posao koji možete raditi iako je van vaše struke. Polako ćete, ako ništa drugo, steći kontakte i uštedeti novac, a onda će pravi posao doći u pravom trenutku. Ne očajavajte, već se borite za sebe na sve načine!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ