VESTI     21.03.2017.

Šta nas sprečava da se pokrenemo?

Danas je prvi dan proleća, napolju je sunce i napokon je toplo. A na ulicama sve manje osmeha i žara u očima. Jedino se bezbrižno smeju školarci, a što i ne bi! Njima je svaki dan lep, i trude se da ga iskoriste na najbolji mogući način. Mi koji smo malo stariji, kraj meseca, pa čak iako je prvi dan proleća, ne doživljavamo baš najbolje. Mnogo je stvari koje nam kvare raspoloženje, a da ni na sekundu ne pomislimo koliko smo zapravo srećni.

Na razmišljanje ovog tipa navela me je Tara Samac, devojčica koju sam gledala u jednoj emisiji i moram priznati da me je bilo malo sramota sebe same. To je dete koje ima mnogo razloga za patnju, strah i bezvolju, ali ona nije dozvolila da je fizički nedostatak sputava i toliko je pozitivna da je njen stav zarazan. Neću vam pisati o njoj jer verujem da ćete je potražiti na internetu, ali ću vam reći da kad god klonete duhom, kada osećate da ste došli do ivice, kada poverujete da je nešto nemoguće, kada ste bezvoljni ili nezahvalni samo se setite da vi možete hodati, gledati, slušati. Setite se da ste samostalni, inteligentni, fizički privlačni. Setite se da vidite, čujete, mislite, hodate, živite. Onda čak i pogledajte oko sebe. Imate kompjuter, telefon ili tablet na kom čitate ovaj tekst, znači da imate i Internet, a sedite na krevetu u toploj dnevnoj sobi… Pored vas je šolja sa kafom, dok se ručak krčka. Jasno je da će se vaš ego sada pobuniti, pa ćete pomisliti kako se to podrazumeva i to je u redu, ali zbog čega se onda podrazumeva da se osećate loše i budete bezvoljni? Zbog čega ste nezadovoljni? Niste ostvarili sve svoje želje… A ko vas u tome sprečava? Sprečavate sami sebe, sprečavamo sami sebe. U tome je tajna!

Probudi se i pokreni se, a ako misliš da je teško i da nešto ne možeš, baci pogled na ljude sa fizičkim nedostacima koji ih ne sprečavaju da budu živi i da žive život. Ukoliko ste ovog trenutka nesrećni, vreme je da nešto menjate. Pre nego što započnete svoje putovanje promene, dobro razmislite o životnim ograničenjima koja su vam drugi nametnuli jer ste im to dopustili. Zatim razmislite kako bi bilo da ta ograničenja ne postoje. Kakav biste život vodili kada bi u njemu bilo sve moguće?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ