LIFESTYLE     23.03.2020.

Šta znači biti influenser?

Šminkanje, presvlačenje, aranžiranje hrane za fotografiju ili podešavanje osvetljenja, deo je obaveza ovog posla. Nekima još uvek reč influenser deluje strano, ali oni danas zarađuju  i do 5 000 evra. Jedna od prvih na našim prostorima je upravo Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah.

U Srbiji poznati influenseri su: Tamara Ćosić , Tamara Kalinić, Jana Dačović, Ena Luna, Brana Antović itd.

Šta znači biti influenser?

Kada novi proizvodi stignu na naše tržište dobijaju ih influenseri, koji su sami po sebi medijske ili poznate ličnosti. On ih predstavljaju svojoj publici, najčešće na Instagram-u, najuticajnijoj društvenoj mreži za reklamu proizvoda. Česta nedoumica je koliko bi  osoba trebalo da ima pratilaca na Instagram-u da bi bila inflenser. Sve je češća pojava mikro inflensera, oni imaju do 10 000 pratilaca.

Da li je sve zaista tako bajno kao što izgleda?

Pominjanje influensera nekada pokrene ružne komentare, ali u saglasnosti smo je super dobijati proizvode za reklamiranje, a za to vam i plate.

Ipak, influenseri misle da ovaj posao nije uvek lak. Proizvode je potrebno prezentovati u skladu sa sopstvenim stilom, pa zato nekada rade  i do 10 sati.

Ovo je nestabilan posao i to je možda najveća mana.  Uvek se može pojaviti neko ko je zanimljiviji publici i nadmašiti baš onoga za koga smo verovali da nikada neće. Ali svi oni koji su ambiciozni i imaju svoj cilj, uspeh je zagarantovan.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ