KOSA     30.01.2020.

Stilizujete svoju kosu često peglom ili figaro-m? Evo kako možete da je sačuvate od oštećenja!

Svaka žena voli da joj kosa uvek bude savršeno stilizovana, pa za to koristi presu, figaro i druge tople aparate. Međutim, koliko kod vam takvi aparati olakšavali život, jasno je da oni mogu dosta oštetiti kosu. Zato imamo nekoliko predloga kako da zaštitite svoju kosu od toplote!

figaro

Sprej za zaštitu kose

U drogerijama i frizerskim salonima možete pronaći različite proizvode za zaštitu kose od toplote, a najbolji je svakako sprej koji nanosite na kosu pre stilizovanja. U tu svrhu nikako nemojte koristiti ulja, jer će ona učiniti potpuno suprotno – kosa će se još više uništiti. Posavetujte se sa svojim frizerom koji će vam, na osnovu tipa vaše kose, predložiti pravi proizvod za vas.

Koristite keramičku presu

Ukoliko suviše često koristite aparate za stilizovanje kose, vodite računa o njihovom kvalitetu. Nikako nemojte koristiti metalnu presu ili figaro, već samo one koji su obloženi keramikom, kako vaša kosa ne bi bila potpuno uništena.

figaro

Pravilno feniranje

Ako se sami fenirate, obratite pažnju da to radite pravilno. Ni slučajno nemojte fen previše približiti kosi. Što dalje, to bolje. Takođe, nemojte fen pojačavati na maksimum, već na srednju jačinu. Trebaće vam nekoliko minuta više da osušite kosu, ali je barem nećete spržiti.

Pravilna nega

Barem jednom nedeljno, ako ne i češće, upakujte svoju kosu. Maska će dubinski hidrirati vlas i oporaviti je. Balzam za kosu to ne radi. On samo doprinosi tome da se kosa ne mrsi i bude svilenkastija. Maska neguje kosu. Nanesite je na vlažnu kosu, kada je vlas otvorena, kako bi učinak bio još bolji. Ostavite je na kosi da deluje što duže.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ