MODA     28.07.2018.

Sugaring: depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom je jedna od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, a ujedno se smatra najučinkovitijom i najbezbolnijom metodom depilacije. Prirodna je, antibakterijska, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Prirodni sastojci, šećer, med i limun, kao i hladan način upotrebe idealni su za osobe osjetljive kože kao što trudnice, osobe sa proširenim venama, ispucalim kapilarama, kao i kod kože sa ekcemima i psorijazom. Koristi se na svim područjima zahvaćenim neželjenim dlačicama, za sve tipove kože i kod svih tipova dlaka.

 

Sugaring je tehnika depilacije koja dugoročno sprečava crvenilo, urastanje dlaka i upale folikula. Nanošenjem paste u suprotnom smjeru od rasta dlačica, pastu  „guramo“ u poru dižući dlaku od kože, da obuhvati folikul dlake kako bi je iščupali bez loma i na taj način spriječili urastanje i začepljivanje pore. Čupanjem folikula dlake osigurali smo dugoročno zdraviju kožu, manje začepljenih pora, manje iritacija u obliku crvenila, manje upala folikula i, samim tim, manje uraslih dlaka. Redovnom depilacijom šećernom pastom korijen dlake slabi i  dlačice se proređuju, a tretirati se mogu sva područja: lice, bikini, pazuh, ruke i noge. Šećerna pasta ne sadrži sastojke kao što su voskovi i smole, čijim uklanjanjem skidamo sloj zdravih ćelija; ona se lijepi samo za dlačice, ne i za kožu, što tretman čini manje bolnim, dok istovremeno odstranjuje suve i izumrle ćelije kože, uz blagi piling.

Redovnim korišćenjem šećerne paste dlačice slabe jer ih možemo ukloniti kada su duge samo 1.5 milimetar. Uklanjajući dlačice u ovoj ranoj fazi kada su slabo „opremljene“ krvlju koja ih hrani, korijen i dlaka ne dobijaju sve potrebno za rast i razvoj, pa na taj način nakon nekog vremena jednostavno prestaju rasti, odnosno dlačice se na tretiranom području vidljivo proređuju.

 

Nakon depilacije šećernom pastom, kod kuće nije potrebna nikakva dodatna njega. Na tretirano područje možete nanijeti Aloa vera gel koji je univerzalno sredstvo za njegu osjetljive, nadražene kože. Aloa umiruje kožu i odlično je vlaži. Kasnije nastavite s uobičajenim ritualima njege.

 

Depilaciju šećernom pastom možete probati u salonu ljepote „Femme Fatale“ u Budvi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ