KOSA     30.11.2019.

SUVI ŠAMPON – dobre i loše strane

Još od prvog pojavljivanja šampon za suvo pranje kose oduševljava žene širom sveta. Međutim, frizeri ipak ne preporučuju ovaj proizvod za svakodnevnu upotrebu. Pogledajmo koje su to dobre, a koje loše strane popularnih suvih šampona!

šampon suvi

Odličan za prvu pomoć

Jedino rešenje za prljavu kosu je pranje, to je jasno. S obzirom na to da nije dobro prečesto pranje kose, suvi šampon može da pomogne da odložite pranje kose za dan. On će vam osvežiti kosu i dodati volumen, tako da će vam kosa izgledati mnogo bolje.

Bitno je pravilno korišćenje

Kosu lepo očešljajte i odvojite je po sekcijama. Podignite pramen po pramen i naprskajte po malo šampona. Rukama istrljajte koren kose i ponovo je očešljajte.

izaberi šampon

Lakše oblikovanje kose

Kada nanesete suvi šampon, vaša kosa će biti dosta lakša za oblikovanje. Zahvaljujući njemu kosu možete lakše da kontrolišete, pa su odlična pomoć pri pravljenju zahtevnijih frizura.

Može imati negativne posledice

Nikako ne preterujte sa suvim šamponom. Kao i svaki drugi proizvod, možete lako dobiti kontraefekat. Najgora posledica prečestog korišćenja jeste opadanje i proređivanje kose. Zato nikako nemojte koristiti suvi šampon svakoga dana niti previše često.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ