INTERVJU     26.05.2017.

Svaka žena je posebna, jedinstvena, i treba da nosi ono u čemu se oseća dobro – Ekskluzivno nova kolekcija Biljane Tipsarević

Nova kolekcija Biljane Tipsarević „San Letnje Noći“ inspirisana je intrigantnim ženskim tajnama zavođenja. Ovoga puta otišla je korak dalje u prikazivanju ženskih tajni zavodljivosti. Kako kaže, sofisticirana i savremena žena treba najpre da se dopadne sebi.

Novi modeli govore upravo o toj intimnoj zavodljivosti najudobnijih kućnih haljina i spavaćica. Svaka haljina prikazuje neku žensku tajnu, bilo da je reč o breteli veša ili prorezu koji intrigira. Materijali poput svile i pamuka nežno klize niz žensko telo odajući utisak neprikosnovene udobnosti.

Novitet u kolekciji jesu upravo grudnjaci od najfinije čipke koji su sada apsolutni trend kao deo outfita, savršeno uklopljen uz haljinu ili bluzu. Ručnim radom istaknuta je kompozicija cvetnih motiva iz prirode koje nam nose topli dani. Krop topovi i košulje u kombinaciji sa suknjama interesantnih formi mogu biti odličan izbor i u dnevnoj i večernjoj prilici.

U kolekciji dominiraju predimenzionarni  karneri koji odaju razigrani duh romantičnih dama. Haljine poput spavaćice lako su primenljive u bilo koje doba dana i večeri odajući utisak udobnosti i senzualnosti, bilo da ih nosite na ravnu obuću ili visoke potpetice.

Sa zadovoljstvom smo sa Biljanom popričali o njenom radu, novoj kolekciji, tome šta je najviše inspiriše i kako postiže sve svoje obaveze, pa pogledajte u nastavku teksta šta je to imala da kaže za naš magazin.

 • Od kada datira Vaša ljubav prema modi?

Od kad znam za sebe, kao i svi u mom okruženju. Oduvek sam volela crtanje, šivenje, materijale i pratila modu. Jeste da sam nakon prirodno matematičke gimnazije odabrala da završim Fakultet tehničkih nauka, industrijsko inženjerstvo i menadžment, plan mi jeste bio da se posvetim ovom poslu i master iz inženjerskog menadžmenta mi je itekako poslužio kao osnovna baza znanja kako posao treba da funkcioniše. Da biste izgradili modnu liniju i bavili se ovim poslom da donosi finansijske plodove najmanje imate vremena da se bavite dizajnom, mnogo je drugih stvari koje treba precizno i promišljeno organizovati i pozicionirati. Završila sam italijansku akademiju del Lusso za modni dizajn, jer sam smatrala da mi trebaju osnove znanja za bavljenje dizajnom i krojenjem, ali ipak se kroz praksu najviše nauči.

 • Šta za Vas znači stilizovana žena? Kako ona izgleda?

Ona pre svege voli sebe, svoj život i radi na sebi konstantno. Važno je kako se ophodi prema sebi i svom okruženju, ona je obučena u skladu sa svojim karakterom, godinama i poslom kojim se bavi.

 • Ko je po Vama ikona stila i zašto?

Ima ih mnogo , svako vreme nosi svoju ikonu stila. Trenutno ih ima dosta, teško mi je da izdvojim jednu, ali ako bih morala najzanimljivija mi je Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned.

 • Kako Vam izgleda modna scena kod nas?

Vrlo šarenoliko, stičem utisak da je dizjanera više nego ikada, što je super. To je jedini način da se modna scena razvija, i zaista cenim svačiji rad i trud. Da bi modna scena u Srbiji imala neku težinu i vrednost potreban je veliki broj kvalitetnih dizajnera, samim tim će se i pobornici mode pre odlučivati za domaće nego inostrano, kad mogu kod nas pronaći kvalitet.

 • Koliko Vam je vremena potrebno od same inspiracije, do realizacije ideje?

Inspiracija je svuda oko mene, i neprestano moram biti inspirisana , to me pokreće, ideje uvek zapisujem ili crtam. Pa je teško odrediti vremenski rok od ideje do realizacije, nekada određene ideje čuvam dugo za pravi trenutak, a nekada realizujem ideju koja mi je tog časa pala napamet i deluje mi kao logičan sled.

 • Kakvim ženama su namenjeni Vaši modeli?

Svim ženama kojima se dopada moj rad.

 • Koji materijali preovladavaju u Vašim kreacijama? I koji su Vaši prioriteti prilikom stvaranja modela?

Koristim izuzetno kvalitetne materijale, svila, pamuk, kašmir, vuna, a i mešavine sa viskozom koje su odlične i praktične kako za nošenje tako i za održavanje. Imam i liniju u kolekciji koja je prilagođena cenovno našem tržištu. Kod stvaranja modela polazim od svojih potreba, praktična sam i važan mi je pre svega dobar kroj. Samim tim što nosim samo svoje modele ulivam poverenje kod svojih klijentkinja.

 

 • Kreirate zaista predivne i elegantne kreacije koje pronalaze svoj put do savremenih žena. Kojim stilom ste najviše inspirisani prilikom stvaranja kolekcija?

Insipirisana sam vanvremenskom elegancijom u osnovi, volim da provlačim i trendove koji se menjaju i vrte u krug brzinom svetlosti. Ali, itekako osluškujem potrebe svojih klijentkinja i trzišta, tako da pored svog instikta osluškujem i šta je našim damama potrebno.

 • S obzirom na to da ste majka trogodišnje devojčice, supruga i uspešna poslovna žena, koliko Vam je teško da uskladite posao, brak i majčinstvo? Kako izgleda jedan Vaš dan?

Veoma haotično, svaki sat mi je isplaniran unapred , ne samo sat već i dani, nekada i meseci, funkcionišem po principu vojnika hahaha. S obzirom na posao kojim se suprug bavi potrebna je zaista dobra organizacija da bih sve uskladila, ali ništa puno drugačije nego kod drugih žena koje imaju decu, posao i muža.

 • Imali smo priliku da vidimo prezentovanje Vaših modela na damama manekenske i vitke građe. Da li Vaše kreacije podjednako dobro stoje svakoj ženi bez obzira na oblik tela i građu?

Imam modele po veličinskim brojevima, a radimo i po meri klijentkinja. Nova kolekcija je vrlo praktična za sve vrste građi. Niko od nas nije idealan i svako ima neke nedostatke koje želi da prekrije, i vrline koje želi da istakne, pa tako i ja. Trudim se da pomirim sve tipove građa kroz kolekcije. Ali bitno je ono čime zračimo, uvek treba prihvatiti sebe i biti zahvalan na onome kakve smo, jer svaka žena je posebna, jedinstvena i treba da nosi ono u čemu se dobro oseća.

 • Kao jedna uspešna, zadovoljna i ostvarena dama, šta biste poručili mladim devojkama kada je u pitanju biranje profesije i posla kojim žele da se bave?

Da slušaju samo sebe i svoje srce, da rade ono što vole, jer onda im sve prepreke i  “glavobolje” koje posao s vremena na vreme donosi neće padati teško, već će svaku prepreku doživljavati kao izazov, svaki poraz kao lekciju, a svaku maštu kao ostvarljivi cilj.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ