MAMA     27.07.2019.

Svakoj mami je potrebno vreme za sebe!

Svakoj ženi je potrebno “njeno” vreme, vreme za relaksaciju i svoje misli, beg od svakodnevnih obaveza. Između posla, kućnih poslova i dece, mnoge od vas nemaju vremena za sebe. Imamo nekoliko saveta za mame koje su u potpunosti zaboravile da se posvete sebi ili sebi posvećuju jako malo vremena.

  • Drage mame, nakon što ste završile sve svoje obaveze, uspavale decu, napravite sebi toplu, mirišljavu kupku ili se prepustite knjizi koju nikako da krenete da čitate. Počnite svakodnevno da odvajate za sebe najmanje po pola sata, u zavisnosti od toga koliko vam obaveze dozvoljavaju i već kroz nekoliko dana, nećete ni primetiti, ovo će vam preći u naviku.
  • Ako Vaš posao podrazumeva smenski rad, nakon što decu odvedete u vrtić nemojte juriti nazad kući ka pranju sudova ili peglanju. Izvedite sebe na kafu, idite u šoping, pozovite prijateljice. Kada sebi priuštite ugođaj, bićete već od početka dana ispunjene. Bićete mnogo raspoloženiji, što i vašoj deci mnogo znači!
  • Uključite “tatu”/supruga u Vaše obaveze. Barem jednom nedeljno neka suprug izvede decu u park ili ode po njih u vrtić. Vreme koje ćete tada “uštedeti” posvetite sebi – popijte kafu sama sa sobom, igrajte uz omiljenu pesmu ili jednostavno uživajte u tišini, koja vam je sigurno potrebna. 

Drage mame, kada ponovo osetite satisfakciju vremena koje sebi posvetite, koliko god to bilo u minutima izraženo, shvatićete koliko vam je zaista bilo potrebno. 

Kako i kada ste do sada sebi posvećivale vreme?  �J

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ