LICE     09.05.2020.

Sve što bi trebalo da znate o trajnoj epilaciji!

Verujemo da svaka žena želi da se oslobodi brijača,  zakazivanja kod kozmetičarke  ili depilatora.  Rešenje je tu – trajna epilacija odnosno proces uklanjanja dlačica sa željenog mesta.

Epilaciji se podvrgavaju žene ali i muškarci, a uspešnost  laserskog uklanjanja dlaka  je od 85% do 99%.

proturene noge kroz prozor kola

Priprema za epilaciju

Prvo pitanje kada se spomene epilacija je ,,Da li mnogo boli?“, zapravo ne. Najveći broj ljudi oseti blago peckanje koje je podnošljivo. Postoje laseri koji hlade kožu i tako utiču na smanjenje bola.  Ako ste preosetljivi, nonosi se anestetik u obliku kreme na kožu.

Veče pre obrijte brijačem regiju koju ćete podvrgnuti tretmanu.

 Ako radite epilaciju pazdušne regije izbegavajte korišćenje dezodoransa. Pre i posle epilacije ne izlažite se Suncu! Nakon tretmana koža je blago crvena ili otečena, ali u narednih nekoliko sati  prođe.

Važno je da nakon tretmana ne nanosite na kožu losione, parfeme, kreme…

Da biste dobili željeni efekat potrebno je najmanje 3 tretmana epilacije, ali najčešće se radi od 4 do 6 tretmana.

glatke noge sa crnim sandalama i ruzama

Period između dva tretmana

Između dva tretmana ne smete čupati dlake pincetom ili raditi depilaciju, preporučuje se korišćenje brijača.

Prednost epilacije je što čupa dlaku iz korena, dok depilacija  otklanja dlaku sa površine, a koren ostaje. Definitivno  presudno zbog čega se žene odluče za epilaciju je postizanje trajnog efekta i nema urastanja dlaka.  Trajni efekat o kojem je ovde reč zapravo je individualan.  U zavisnosti od vašeg tipa dlačica, epilacijom ih se oslobađate na period od 3 do 5 godina.

Još jedna prednost –  kada opet počnu da rastu, budu proređene!

Sa druge strane, najveća mana je cena, epilacija je  znatno skuplja od  depilacije.  Ali ako izračunamo koliko košta svaki odlazak kod kozmetičarke, onda se epilacija zaista  isplati!

Zabluda  da epilacija šteti zdravlju kože

Naravno, morate vodite računa kome se prepuštate jer čak i ako je bezbedna metoda, nestručno lice sa neodgovarajućom opremom,  stvoriće vam problem!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ