LICE     04.11.2019.

Svetski tretman slavnih! Dermapen briše ožiljke!

Olgica Markanović, predsednica Centra za kozmetologiju i maderoterapiju u Banja Luci, objasnila je trik slavnih za svež izgled. Dermapen tretman mikroiglicama savršen je tretman koji daje izvanredne rezultate i obnavlja kožu i time postiže svežiji izgled u svakoj prilici. Tretmani sa mikroiglicama daju koži sjaj i automatski podstiču proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost oziljaka i strija.

Dermapen tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nehirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, strija, širokih pora,bore ,hiperpigmentacija, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija. Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Dermapen sadrži 1,12,36,42  mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatskim pokretima vibrira. Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospešuje efekt i pruža ravnomerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode.

Tako se stimulira proliferacija kolagena u fibroblastima stanicama koje su zaslužne za proizvodnju esencijalnih supstanci u zarastanju kože. Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje. Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mesta (oko očiju, nosa i usana). Automatski pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vreme oporavka. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor. Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tela naziva se neokolageneza. Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je imati strpljenja. Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najamanji period oporavka nekoliko dana.

Dermapen
Dermapen

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ