TELO     09.06.2024.

TELO PUNO TOKSINA! Ovo su glavni pokazatelji da ste LOŠEG ZDRAVLJA

Da li se osećate nelagodno? Da vam hrana koja je nekad prijala i davala energiju sad vas nadima i čini da se osećate loše? To je možda znak da je telo puno toksina!

Mnogi to pripisuju samo starenju, ali naše telo funkcioniše predobro da bi nam počelo davati do znanja da nešto nije u redu. Tek kada prestanemo slušati “šapate” našeg tela mogu se javiti pravi problemi. Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je telo poput instrumenta koji svira – sve se temelji na balansu. Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne ishrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim telom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove.

Evo nekoliko pokazatelja da u našem organizmu ima dosta toksina koje možete početi slušati već danas:

Često te muči nadutost

Naša tela trebaju izbaciti otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje creva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštate otpad iz svog tela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti “haos”. Savet: Ako imate problema sa stolicom pokušajte piti više vode, vežbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Imaš loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što vam kvari večernji sastanak, on može ukazati i na to da ste puni toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Takođe, naslućuje kako jetra i creva imaju problem s eliminacijom toksina. Savet: Počnite da koristite čistač za jezik kako bi eliminisali bakterije koje prekrivaju jezik. Uzimajte sveže začinsko bilje poput peršuna ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre, prenosi miss7zdrava.24sata.hr.

Višak kilograma se jednostavno ne topi, kao pokazatelj da je telo puno toksina

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludeli’ hormoni, nepravilna ishrana, a već pogađate, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima hrane masnim ćelijama. Kada je telo njima preopterećeno može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu. Savet: Ključno je pobrinuti se da telo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno. Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrini se da se dobro oznojite, obavite veliku nuždu, hidrirate se i kvalitetno dišete svaki dan.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ