VESTI     21.05.2020.

Tipovi muškaraca koje bi svaka žena trebalo da izbegava

Svaka žena se sa vremena na vreme zapita kakvi su to tipovi muškaraca za izbegavanje. Nažalost, ima mnogo stvari na koje bi žena trebalo da obrati pažnju. Mi ćemo u ovom članku izdvojiti najbitnije osobine, koje muškarca čine nepoželjnim. Ukoliko prepoznate kod muškarca sa kojim ste u vezi ovakve osobine, trebalo bi dobro da se zapitate da li ste zaista srećni pored takve osobe.

momak i devojka se ljube

1. Arogantan i sklon uzdizanju sebe kao ličnosti

Ukoliko primetite da počinje da se preterano hvali svojim postupcima, kako bi pokazao određenu dozu zrelosti, teško da će se ispostaviti da je zaista zreo.

Ovakav tip muškarca uvek teži da svoju ličnost uzdigne u odnosu na druge muškarce, kako bi ostavio utisak da je zreliji, pametniji i sposobniji u odnosu na druge.

Sklon je ponižavanju ljudi oko sebe, tvrdeći da su njihovi postupci površni, da nisu sposobni koliko je on i da bi u određenim situacijama postupio drugačije od njih.

2. Hvali se svojim poslom i zaradom

Neretko ćemo čuti muškarca kako se hvali svojim poslom i novcem koji zarađuje.

Naravno, treba razlikovati kad nas neko upućuje u svoj život od preteranog hvaljenja, uzdizanja svog posla u odnosu na druge poslove.

U ovom slučaju se javlja i osuđivanje drugih poslova, koji su manje plaćeni od njegovog, njegovoj težnji da pokaže kako je on bitniji od drugih ljudi, jer zarađuje više od njih.

rasprava momka i devojke

3. Mamin i tatin sin

Svaka žena je barem jednom u životu srela muškarca koji pokazuje karakteristike razmaženog deteta. Hvali se položajem svojih roditelja, njihovim uspehom i novcem. Živi na račun svojih roditelja, ne radi na sebi kako bi sebe unapredio kao ličnost, nego se vodi shvatanjem „ mama i tata će sve da reše umesto mene ”.

Ovakav tip muškarca treba izbegavati, jer će očekivati da sve obavite umesto njega.

4. Lep, ali sklon nasilju

Ukoliko primetite da se hvali svojim nasilnim postupcima ili čujete da je prema bivšim devojakama vršio nasilje, nemojte da mislite da prema vama neće biti takav. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Nijedna žena ne bi trebalo da bude sa muškarcem koji voli da se hvali da je napravio scenu u klubu, potukao se i kasnije završio u policiji.

Nasilje nikad nije rešenje, niti pohvalan postupak, kako kod muškarca tako i kod žene.

Muškarca bi trebalo da krasi džentlemnski stav i poznavanje bontona, odnosno lepog ponašanja.

crna devojka sedi naslonjena na krevet

5. Ne želi vezu, ali želi da bude sa vama

U današnje vreme, posebno kod mladih devojaka, javlja se problem da im se dopada dečko koji ne želi vezu. On želi da se sa vremena na vreme vidite, ali bez ikakvog obavezivanja.

Svojim postupkom pokazuje da ne vredite u njegovim očima kao ličnost, nego vas vidi kao objekat.

Znajte da pored vas, on ima još dosta devojaka sa kojima praktikuje ovakav način odnosa.

6. Ostavlja utisak da pati od kompleksa niže vrednosti

Primećujete da njegove priče nemaju smisla, da se hvali svojim podvizima koji ne izgledaju kao realno izvodljivi, želi da ostavi utisak da svakog zna čak i neke poznate ličnosti sa estrade. Međutim, vremenom ćete primetiti da njegove priče baš i nisu takve kao što on kaže. Često pokazuje preteranu ljubomoru, brani vam da nosite kraće suknje, želi sa vama i vašim drugaricama da ide u izlazak. Ili dođe sa svojim društvom u isti klub gde ste vi i ne skida oči sa vas. Zna da napravi ljubomorne scene pred drugima, ne dozvoljava da imate drugove, jer smatra da vam oni nisu potrebni pošto imate njega. Sve su ovo pokazatelji kompleksa niže vrednosti.

Mala količina ljubomore je dobra, ali preterana ljubomora čini da se u vezi osećate nesrećno, zarobljeno.Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ