PUTOVANJA     06.10.2019.

Top 5 evropskih destinacija koje su idealne da posetite ove jeseni

 Kraj leta ne znači i kraj zabavi i putovanjima! Naprotiv, neki ljudi misle da je najbolje godišnje doba za putovanje tek pred nama – jesen. Ukoliko se, pak, odlučite za neku od evropskih metropola, jesen je idealna za planiranje porodičnog putovanja. Ulice su mirnije, te ćete biti u prilici da osetite „pravi život“ tog mesta. A obzirom da je jek turističke sezone gotov, bićete u mogućnosti da uživate u najboljim hotelima po najpristupačnijim cenama.

Oktobar fest: Minhen, Nemačka

Na vrhu naše liste preporuka se svakako nalazi Oktobar Fest u Minhenu, Nemačka. Manifestaciju koju su mnogi pokušali  da kopiraju možete posetiti u periodu od 21-og Septembra do 5-og oktobra . Na ovom najvećem svetskom folk festivalu bićete u mogućnosti da probate preko hiljadu različitih vrsta piva, potom tradicionalne specijalitete, kobasice i perece.

Minhen

Lugano, Švajcarska

Ukoliko volite da proslavite početak jeseni uz prijatelje, dobru hranu i vino ova destinacija je idealna za vas.  Tradicionalni jesenji festival u ovom mestu  vratio se na velika vrata i oživeo ulice i trgove. Tokom tri dana prve nedelje oktobra posetioce će biti u prilici da uživaju u lokalnoj kuhinji i vinu. Na bazaru možete kupiti domaće i ručno pravljene proizvode.

Lugano

Pula, Hrvatska

Ukoliko volite Zagreb tokom zimskih praznika,  Zadar zbog prelepih zalazaka sunca i romantični Dubrovnik zbog popularne serije „Game of trhones“, verujte ni Pula vas neće ostaviti ravnodušnim.  Savršena destinacija za one koji vole opuštajući odmor, sunce i more.  Takođe, u Puli su ostaci Rimskog amfiteatra, jednog od najbolje očuvanih u Evropi.

Pula

Istanbul, Turska

Ova egzotična destinacija je idelano mesto za vas ukoliko volite spoj dobre hrane i turističkih atrakcija.  Arhitektura i istorija ovog grada će vas ostaviti bez daha  i poželećete da se vratite ponovo. Ovaj grad je jedini na svetu koji se prostire na dva kontinenta  i prava arheološka  riznica. Ono što nikako ne smete propustiti da posetite su Aja Sofija,  Grand Bazar, Plava džamija, Topkapi palata, Cisterna bazilike. Tradicionalni turski slatki i slani specijaliteti fasciniraće i najveće gurmane.

Istanbul

Briž, Belgija

Briž je grad koji će učiniti da se osećate kao da ste u bajci. Iako nije jedan od najpoznatijih gradova Belgije, svakako je jedan od najlepših. Arhitektura ovoj grada, kuće, kanali i glavni trg očaraće vas na svakom koraku! Takođe, ovo mesto je raj za sve ljubitelje čokolade! Imaćete priliku da probate najbolju toplu čokoladu.

BrižUkoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ