PUTOVANJA     21.03.2020.

Top 5 trikova za pristupačna putovanja

Trenutno je najbitnije da ostanete kod kuće kako biste sačuvali druge i sebe! Tako će se situacija što brže vratiti u normalu, što će nam pružiti priliku da ponovo putujemo. Pripremite se za to i uz naše savete naučite da putujete više uz manje novca!

Nekoliko meseci unapred

Ovo čak i ne možemo nazvati trikom, jer verovatno to već svi znaju. Ukoliko želite da uštedite veću količinu novca, putovanje morate rezervisati nekoliko meseci unapred. Cene putovanja mesec dana pred polazak su dosta više, zato se trudite da to završite ranije. Naš savet je da posetite sajam turizma ili pratite akcije turističkih agencija kako biste ostvarili značajne popuste.

Avion, ne auto

Iako možda mislite da su avionske karte preskupe, nekada je mnogo jeftinije putovati avionom. Kada putujete autom morate platiti gorivo, putarine, zelene kartone u određenim državama, tako da, kada sve saberete, avion je jeftiniji. Takođe je važno da pratite popuste i da avionsku kartu kupite ranije, jer će sigurno biti jeftinija.

Daleke destinacije

Možda nekada za putovanje izaberete bližu destinaciju, jer smatrate da je jeftinije, ali to ne mora uvek biti slučaj. Turističke agencije često imaju odlične ponude za daleke destinacije i možete imati priliku da posetite neku egzotičnu zemlju za pristupačan novac.

Putovanja van sezone

Cene u jeku sezone su uvek najviše, a van sezone situacija je naravno suprotna. Zato birajte putovanja u periodu pre ili krajem sezone jer će cene biti znatno niže. Takođe, pratite kada je sezona u zemlji koju želite da posetite.

Popust na količinu

Ukoliko putujete sa društvom, moguće je dobiti određeni popust na grupno putovanje. Takođe, ukoliko putujete sa decom, obavezno se raspitajte kakve pogodnosti i popuste možete ostvariti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ