MODNI TRENDOVI     16.03.2019.

TORBE – aktuelni modeli

Za torbe, kao deo aksesoara, možemo reći da su najbolji prijatelji ženske populacije. Iako se ova titula zapravo pripisuje dijamantima, torbe su nešto što svaka od nas poseduje i bez čega ne može da zamisli izlazak iz kuće. Isto tako, svaka dama od stila zna da nijedna modna kombinacija nije potpuna bez adekvatnog modela torbe. One se smatraju jednim od glavnih segmenata odevanja, pa je samim tim pravilan izbor od izuzetnog značaja.

Torbe nisu samo modni detalj, već mali deo života svake žene u koji skladište sve ono što im (ni)je potrebno tokom dana. Spoljašnji izgled ukazuje na stil osobe koja ju je ponela, a njena veličina modnu „požrtvovanost“ koju smo spremne da podnesemo.

Žene i moda, kao teško odvojive kategorije, vremenom su se promenile. Ono što je ostalo isto jeste da još uvek vode računa šta oblače i kakvu torbu nose. Nekome je ona statusni simbol, nekome fetiš, ali je neosporna činjenica da na torbe nijedna žena nije u potpunosti imuna. Dizajneri mudro koriste ovo saznanje, tako da putem različitih materijala, oblika, boja, dezena dopiru do srca svake od nas. U moru izbora i različitosti, kako torbi, tako i žena sve nas spaja jedno – a to je ljubav…prema torbama, a u buduće bi trebalo malo više i prema ostalim ženama.

Osvrnućemo se sada i na modele koji će zasigurno biti modni pogodak ove sezone:

  • Osim praktičnosti i višestruke primene, XXL modeli torbi biće izuzetno popularni. Poslovne žene, one koje često putuje, moderne mame moći će konačno da spakuju i ponesu sve što im je neophodno;
  • Druga po praktičnosti, ali svakako prednjači u nosivosti, jeste manja četvrtasta torba, koja ima i kraći i duži kaiš. Ovakav oblik pogodan je u gotovo svim prilikama i modnim varijantama, od specijalnih, do svakodnevnih;
  • Za svečanije prilike adekvatan izbor jeste „clutch“ torbica u koju staje osnovno, a ove sezone moderne su one od čvrste plastike, neobičnog dizajna. To su one torbice koje, naizgled običnoj kombinaciji sa jednobojnom haljinom npr., zaista daju notu posebnosti;
  • Model koji se iz devedesetih vratio na velika vrata jeste čuvena torbica oko struka (belt-bag/waist-bag). Ne samo da je postala nezaobilazna u modnom svetu, nego se ovaj model vratio kao luksuzni komad koji se može videti na Nedeljama visoke mode, kod svetskih brendova, ali je pristupačan i za sve ostale ljubitelje. Sem velike popularnosti i estetske modifikacije, vrlo lako i lepo se kombinuje, a može čak i poslužiti kao kaiš – kada želimo da istaknemo figuru ili „ublažimo“ neki širi odevni predmet.

Za kraj možemo reći da je torba naš pratilac svuda i uvek, koji ne samo da otkriva naš stil, već i to gde smo se uputile. Zato torbu uvek birajte pažljivo, jer nikad se ne zna šta je pred nama i koje to uspomene čekaju da u nju budu spakovane.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ