RAZVOJ DECE     23.01.2017.

Tri najbolja načina za razvijanje kreativnosti kod dece

Često se postavlja pitanje da li je kreativnost nešto što nam je urođeno. Naime, sve je do toga koliko i na koji način razvijemo kreativnost u detinjstvu.

Evo nekih predloga kako razviti kreativnost kod dece.

Pre svega, sredina je faktor koji je presudan kada je kreativnost dece u pitanju. Dakle, ukoliko dete odrasta u okruženju gde je poseta pozorištu normalna stvar, bioskopu takođe – kreativnost će biti izraženija. Umetničke slike, internet emisije, filmovi, knjige – sve su to činioci koji utiču na razvoj kreativnosti kod deteta, a tiču se njegovog okruženja.

Sledeće što možemo učiniti kako bismo probudili kreativnost kod dece jeste da od deteta tražimo da nam iznese svoja osećanja, da nam kaže kako se oseća. Na primer, možemo im reći da nam nacrtaju ono što su sanjali ili da nacrtaju kako se osećaju. Svakako dobar način za podsticanje kreativnosti.

Učenje jezika može biti još jedan od načina. Uz učenje jezika uvek idu i različite radionice koje mogu biti od velikog značaja za razvoj kreativnosti kod svakog deteta.

Dakle, drage mame, posete događajima, pozorištu, bioskopu, izložbama, razgovori s decom, učenje jezika svakako su najbolji načini za razvijanje kreativnosi kod vaših mališana.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ