TELO     21.06.2016.

Tri najlepša cvetno aldehidna parfema

Masni aldehidi, grupa sintetičkih aromatičnih supstanci odredili su ovaj stil i ovoj parfemskoj grupi osigurali neprolaznost. Njihova sposobnost da mirišu na cveće i viće prosto je zanosna. Aldehide je u parfeme uveo apsolutni klasik i simbol ženstvenosti, Šanel 5, 1921. godine.

ŠANEL 5, (Šanel, 1921) Par ekselans, parfem veka! Od 1921. godine predstavlja nepogrešiv izbor za veče i malu crnu haljinu. Aldehid, limun i neroli, đuđevak i ilang ilang, zatim vetiver i vanila prepoznatljive su note ovog parfema. Kako ga nositi?Odvažno i buntovno naglašavajući senzualnost svakog pokreta i dodira.chanel-archive

16128930948_729dc12293_b

FIRST (Van Klif i Arpels, 1976) Ekskluzivna dinastija juvelira predstavila je elegantan mirisni dragulj. Živahni aldehidi omogućavaju breskvi, malini i zumbulu da zrače u gornjoj noti. Njihov tempo prati cvetni koktel od jasmina i tuberoze, a svoj ples završavaju orhidejom. Mošus, med, sandalovina i vetiver pomešani su u toploj bazi parfema. Kako ga nositi?Neprimetno. Neka ovaj parfemski dragulj bude vaš latentni pratilac u vrelim letnjim noćima.

ŽE REVEN (Je Reveins, Vort, 1932) Još jedan dugotrajni favorit u ovoj parfemskoj grupi. Snagu sintetičkih komponeti dopunjuje cvetom pomorandže, zumbulom, toluom i tonkom. Živahan u gornjoj noti, balzamski i topao na samom kraju ove mirisne simfonije. Kako ga nositi? Zaljubljeno. Kada imate potrebu za romantikom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ