KOSA     26.12.2016.

Trikovi uz koje ćete izgledati dobro, čak i sa masnom kosom

Morate na posao, na fakultet, imale ste goste, nestalo vam je vode itd, itd. Šta raditi sa prljavom i masnom kosom?

Sve smo se suočile sa tim. Ali, uz pomoć ovih nekoliko trikova ćemo vam pomoći da izgledate besprekorno čak i sa takvom kosom.

  1. Bebi puder. Sipajte u ruku malo pudera ili na maramicu, i nanesite na krizna mesta. Rastresite kosu, zatim, i skoro da će izgledati kao sveže oprana. Pazite samo da ne preterate, jer može delovati onda kao da vam je kosa ‘pobelela’ ili da imate perut.
  2. Riblja kost. Znate i same da kada od tek oprane kose pokušate da napravite riblju kost, skoro svaka dlačica vodi svoju politiku. Kada je kosa masnija, riblja kost će ‘leći’ na svoje mesto, i izgledaće elegantno.
  3. Visoka punđa. Znate da visoka punđa iziskuje zalizanu kosu. Zašto se ne biste poigrale i izgledale odlično?
  4. Traka za kosu. Deo kose koji se masti jeste zapravo onaj do glave. Neka šarena ili čak i neutralne boje traka može dobro da stoji i oda utisak uredne frizure.
  5. Šampon za suvo pranje. Ima slično dejstvo kao dečji puder, samo što je to sprej. Udaljite ga nekih 10-15 cm od glave, isprskajte kosu i rastresite. Ne može da ostavi beo trag na kosu. Kosa će dobti volumen.

 

Prilično dobri trikovi, zar ne? Više ne morate da brinete i da se krijete pod raznim kapama, šeširima i slično, ako ne želite. Ovo su najjednostavniji i izuzetno efikasni načini da izgledate fenomenalno, iako vam se čini nemoguće.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ