VESTI     21.08.2016.

Trikovi za brzo pakovanje

Za sve ove godine koliko putujem sa severa na jug, sa juga na sever nisam umela da se spakujem kako treba. Koliko god se trudila ili nemam dovoljno mesta ili nešto zaboravim. A onda sam sebi rekla – E nećeš! Pitaćeš svog prijatelja googla za praktično rešenje, jer ovako više ne može! I tako sam naišla na korake u pakovanju koje naravno nisam odmah sprovela u delo, jer je sve bilo preče, sve do ovog vikenda i pakovanja za letovanje. U ovom  tekstu sam vam pripremila nekoliko bitnih „koraka“ za praktično pakovanje.

 

Korak br. 1 – Spisak

 

Da, da spisak. Iskreno govoreći, bežala sam od njega, ignorisala ga, gurala u stranu i na kraju smo se ipak „združili“. Spisak služi kao podsetnik za stvari koje su vam potrebne za putovanje. Savetujem vam da ga napravite nekoliko dana ranije, jer ćete se sigurno setiti još nekih stvari do polaska. Kako moj spisak izgleda? U jednu kolonu zapisala sam garderoba i obuća; u drugu kozmetika i šminka; treća je rezervisana za hranu (ako ne nosite hranu – onda zapišite onu za put u koju spadaju sendviči, grickalice, voda), lekove, tehniku. Sa ovakvim vodičem, pakovanje je mnogo jednostavnije, opuštenije i zabavnije.
pakovanje 3

Korak br. 2 – Outfit kombinacije

 

Pakovanje odeće jednostavno ne počinjem bez već unapred uklopljenih kombinacija. Iako vam se ovo čini kao uzaludno trošenje vremena, verujte da nije. Ne samo da ćete smanjiti stvari za nošenje, već ćete smanjiti i nervozu oko ženskog večitog problema šta obući večeras? Pripremljene kombinacije uslikajte na svoj telefon i kada treba da izađete, voila – spremne ste za minut.

 

Korak br. 3 – Pravilno slaganje stvari u kofer

 

Kada sam prvi put odgledala OVAJ snimak, mislila sam da istu stvar neću uspeti da izvedem ni za pet svetlosnih godina (treba li da napomenem koliko sam smotana)! Međutim, gle čuda, uz malo truda sve stvari koje sam planirala spakovane su za tren i to bez gužvanja ili guranja. A to je priznajem u prošlosti bio slučaj.

Image: 0137758480, License: Royalty free, Restrictions: Not available for license to or for use in Italy. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for use in Corbis Merchandise. Content available for use in Corbis Mobile Offerings., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Corbis

Korak br. 4 – Check lista

 

I ovde dolazimo do najbitnijeg (bar za mene) odgovora mog čika googla. Kada sam se napokon bacila na traženje rešenja za praktično pakovanje, pored svih gore navedenih koraka kao odgovor sam dobila i Travel Check Listu koja mi je omogućila da uz pakovanje pratim šta sam sve stavila u kofer. Najlakše vam je da je odštampate, pa da redom štiklirate spakovane stvari,  ali to isto možete raditi i preko programa na kompjuteru.

 

Ovom listom bih završila sa pričom o pakovanju. Čeka me kofer ostavljen na pola, jer sam u trenutku pakovanja dobila ideju da svoja otkrića podelim sa vama. A sada je red na vas dragi moji da podelite sa nama svoje predloge za bezbolno i brzo pakovanje.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ