KOSA     28.07.2017.

Trikovi za prirodno farbanje kose

Uvek je lepo videti u ogledalu kako nam kosa sija i izgleda zdravo.Međutim, kako bismo izgledale upravo tako često koristimo preparate koji dovode do oštećenja kose i daju samo prividnu sliku sjaja i lepote. Kako je leto već stiglo, a volimo da menjamo boju kose i frizuru imamo toliko mogućnosti da ofarbamo kosu, zadržimo sjaj, volume i zdravu vlas koristeći prirodne preparate.

ZA BRAON KOSU:

Braon kosu ćete učiniti sjajnijom i lepšom uz sledeće namirnice:

-ruzmarin 1-2kašičice

-žalfija (osušena) 4-6 kašičice

Sve sastojke staviti u ključalu vodu i kuvati na slabijoj temperature 4 minuta i ostaviti teksturu da odstoji sat vremena. Ispirati kosu ponavljajući ovim miksom. Takođe, možete koristiti i pištolj za prskanje i time nanositi ovaj miks.

Za malo jaču braon nijansu, ubacite i crni čaj. Zlatniju nijansu ćete lakše održati ukoliko ruzmarin pomešate sa kamilicom.

Važno je napomenuti da prirodni preparati menjaju boju kose od 1-2 nijanse.

ZA TAMNU (CRNU KOSU):

Kafa može dati prelepim crnim loknama interesantan čokoladni ton, dok kofein i minerali mogu učiniti kosu jačom i sjajnijom.

Svešto je potrebno je:

-mlevena kafa 2-3 kašičice

-regenerator

Količina materijala zapravo zavisi od dužine i gustine kose kao i željenog efekta.

Napravite jaku šolju kafe, ostavite da se ohladi, a onda je stavite u frižider. Pomešajte regenerator sa mlevenom kafom, i dodajte ohlađenu kafu iz frižidera. Nanesite teksturu na suvu kosu i ostavite je oko sat vremena. Nakon toga, operete kosu šamponom. Za fiksiranje koristite talog od već skuvane kafe posle svakog pranja kose.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ